Суми відзначають 75 річницю визволення від німецько-фашистських загарбників

Сьогодні, 02 вересня 2018 року, місто Суми відзначає 75 річницю визволення від німецько-фашистських загарбників.

Сумчани та гості міста традиційно вшановують пам’ять воїнів, котрі загинули в боях за визволення обласного центру та містян, які постраждали від окупантів.

Урочистості почалися біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

До його підніжжя було покладено диві квіти.

На міському кладовищі містяни та гості Сум віддали шану загиблим у зоні проведення АТО, а також вклонились братській могилі «Мати-Батьківщина» та пам’яті загиблих польських воїнів.

До слова, Генеральний Консул Республіки Польша у Харкові Януш Яблонський, який завітав на урочистості і разом із сумчанами поклав також квіти до пам’ятника загиблим у роки війни бійцям Війська Польського наголосив, що і у Польщі, і в Україні повинні пам’ятати, якою дорогою ціною довелося заплатити за мир багатьом народам. Він запевнив, що Україна для Польщі дуже важлива.

«Ми друзі, і завжди будемо дружити і підтримувати Україну», – підкреслив він.

Під час урочистого мітингу «Війна відгриміла та пам’ять жива» присутні поклали квіти до Меморіалу Слави.

Виступаючи перед городянами Микола Клочко, голова Сумської обланої державної адміністрації, Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради, Олександр Лисенко, міський голова Сум, зауважували, що сьогодні сумчани вшановують не тільки пам’ять тих, хто загинув, визволяючи рідну землю від фашистських поневолювачів, а й тих, хто працював для фронту, відбудовував місто, а також тих, хто нині відстоює незалежність та суверенітет України на Сході держави.

Хвилиною тиші було вшанувано Героїв усіх часів, які віддали свої життя за волю рідної землі та українського народу.

Народний аматорський хор Старосільського СБК, вихованці Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка та дитяча козацька чота школи № 25 з нагоди свята подарували присутнім творчі номери, а військові підрозділи Сум пройшли урочистим маршем.

А на честь вшанування пам’яті воїнів артилеристів, які загинули в зоні АТО, керівники Сумщини та Сум, військовослужбовці 27-ї реактивної артилерійської бригади та містяни поклали квіти до Пам’ятного знаку загиблим воїнам-артилеристам…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.