Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 5085

Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 7787

Святкувала Черепівка, святкувала Біжівка

Традиційно 19 серпня 2018 року – на Яблуневого Спаса – в селі Біжівка відбулося святкування Дня села. Розпочалося свято футболом між командами Біжівки та Маршалів, що в Недригайлівському районі..

Нічийний рахунок 2:2 цілком відображає запеклу спортивну боротьбу, дещо призабуті емоції біжівських уболівальників, які пам’ятають славні спортивні досягнення місцевої команди.

Офіційну частину свята відкрив сільський голова Іван Лещенко, який висловив подяку всім жителям та почесним гостям за роботу у вирішенні проблемних питань розвитку місцевої громади та вручив 4 подарунки батькам, в яких протягом року народилися дітки.

Подарунки також отримали найстарші жителі Біжівської ради Качур В.В. та Голуб П.К., 90-річна ювілярка Лисаченко Н.В., багатодітна сім’я, 2 молоді сім’ї, які стали на весільний рушник та селяни, які нинішнього року пішли на заслужений відпочинок – на пенсію.

На свято завітав перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль.

Анатолій Якович вручив Подяки Сумської обласної ради секретарю сільської ради Линнику В.М. та вчителю початкових класів НУШ Лещенко Т.М.

Він побажав жителям села добробуту в родинах, здоров’я, щастя та мирного неба.

Депутат Сумської обласної ради Олександр Непочатов вручив 6 планшетів для першокласників Біжівського НВК.

До слова, Сумська обласна рада надасть підтримку в будівництві підвідного газопроводу до села Біжівка.

Питання фінансування підвідного газопроводу в розмірі 1 млн. грн. внесене на сесію обласної ради, яка відбудеться 07 вересня 2018 року.

Керівник Сумського обласного благодійного фонду «Хельвеція» Микола Резнік до нового навчального року передав школі дошки, парти та стільці.

Василь Бойко, голова Буринської районної державної адміністрації запевнив жителів Біжівської сільської ради в державній підтримці всіх місцевих ініціатив, і зокрема, питання будівництва підвідного газопроводу.

Надзвичайно яскраво та емоційно пройшли виступи колективів художньої самодіяльності – «Кумасі» (село Біжівка) та «Оксамит» із села Іваниця Недригайлівського району.

У сільському клубі була розгорнута виставка місцевих майстринь: Мороз Т.В. представила свою роботу «Почаївська Божа Матір» та інші вишивки, Линник О.В. виставила вишивки бісером, а ще зовсім юна Панікар Світлана представила різнопланові роботи, зокрема картини.

Під час свята діти мали змогу безкоштовно розважатися на батутах. Також всіх присутніх пригощали квасом та морозивом.

У місцевих жителів та гостей від святкування Дня села залишилися найприємніші враження та добрий настрій…

А напередодні свята Преображення Господнє День села відзначили жителі та гості Черепівки.

– Цікавий такий факт, – зауважив у ексклюзивному інтерв’ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, – ще від окружної школи, яка була й при відомому вченому-землякові Павлу Миколайовичу Попову, у Черепівці знання селянам надавали династії вчителів. Ця традиція продовжувалася й продовжується нині. Серед них – директор Головко Павло Іванович, його дружина Олександра Михайлівна – вчитель. А потім і їх діти 40 років – донька Віра Павлівна та зять Микола Миколайович Вінніченки – вчили черепівських школярів. А Ніна Павлівна Дудка, їхня донька, нині директор Миколаївського НВК. Добрими словами згадують у Черепівці і директора школи Журенка Миколу Панасовича та його дружину Ольгу Давидівну, вчителя хімії. Мабуть, недарма відомий у світі прем’єр-міністр Пруссії Отто фон Бісмарк зауважив, що перемогу у війні приносять солдати і вчителі. Адже саме педагоги формують світогляд у дітвори, готують їх до дорослого життя… А на святі я подякував учителеві фізичного виховання Петру Кузьмичу Подоляку, якому виповнилося 80 років, за його невтомну працю у фізичному загартуванні школярів…

До слова, Анатолій Якович Річкаль вручив нагороди жителям сільської ради, хто вносив і вносить вагомий доробок у розвиток громади.

Відзначимо, що й теперішні уродженці села, зокрема, керівник Сумського обласного благодійного фонду «Хельвеція» Микола Резнік, роблять все можливе, щоб хоч якось покращити життя своїх односельців.

І маршрутка, яка курсує із Черепівки до Сум і назад – це і є заслуга Миколи Івановича.

Надає допомогу при можливості й Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради, депутат Сумської обласної ради по виборчому округу №4, до складу якого входить і Чеперівка. Анатолій Якович посприяв ремонту дороги в селі.

За що їм і подякував у своєму вітальному слові Юрій Рєзник, сільський голова Черепівки.

А ще на дійстві можна було безкоштовно поласувати пиріжками, кукурудзяними палочками, морозивом, кулішем, млинцями, прохолодним квасом тощо.

Зачарувавали жителів та гостей свята концерт аматорів сцени із Путивля, дискотека діджея з Недригайлова.

А увечері всі милувалися дивовижним феєрверком, який на якусь мить своєю красою «завис» над Черепівкою…

Світлина Наталії Нешти.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.