День Бурині: відбувалися культурно-мистецькі заходи та спортивні…

Як і анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі КУЛЬТУРА, сьогодні, 11 серпня 2018 року, жителі та гості Бурині відзначають День міста.

Коли пишуться ці рядки, на центральній площі міста відбувається святкова концертно-розважальна програма.

У ній беруть участь гурт «Партизанские витівки» (м. Київ), щоу-дует баяністів «Viva» (м. Київ), кавер гурт «Columbus» (м. Київ), народний фольклорний театр-студія «Оберіг»).

Також пройде світлове піротехнічне шоу CONCORDIA.

А святкування Дня міста Буринь завершиться дискотекою.

Уранці відбувалися виставки домашніх тварин та творчих робіт буринців.

Опівдні розпочалися й тривали майже до вечора цікаві заходи – розважальна програма, дитяча анімація, атракціони, кріо шоу, арт локації, майстер-класи, бампербол-змагання, святковий квест…

Також відбулися змагання з паркового волейболу. Тут переможцями вийшли волейболісти із сусіднього міста Путивль.

Друге місце посіла команда «Воскресенка». Третю сходинку зайняла команда «Ентузіаст» із Бурині. Всього ж на турнірі змагалися шість команд з Бурині, Буринщини та Путивля.

Чотири команди розігрували Кубок міста з міні-футболу на спортивному майданчику в Павловському парку.

Тут, до слова, планується збудувати новий сучасний футбольний майданчик зі штучним покриттям.

Та чи збудують його – все менше залишається в цьому впевненості.

Та будемо надіятися й сподіватися, що вже наступного святкування Дня міста Буринь на ново зведеному майданчику пройде турнір з можливою участю команд Києва, Харкова, Чернігова та міст Сумщини.

А в сьогоднішньому турнірі грали футболісти з Бурині – дві команди, Слободи та Жуківки.

Подаємо читачам інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) результати матчі:

Жуківка – Слобода – 7:4

Слобода – Буринь – 3:4

Жуківка – Буринська СШ №2 – 6:3

Буринська СШ №2 – Слобода – 3:5

Жуківка – Буринь – 2:5

Таким чином, переможцем турніру стала команда з Бурині, на другому місці футболісти з Жуківки, на третьому – Слободи.

Нагороди та цінні подарунки команди з волейболу та міні-футболу – переможець і призери – отримали з рук Ярослав Романчука, завідувача сектора молоді та спорту управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринськоаї міської ради, та Андрія Головка, спеціаліста І категорії сектора молоді та спорту управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради.

Ось так сьогодні, в суботу, 11 серпня 2018 року, святкувався День міста Буринь…

Артем Савченко, депутат Буринської міської ради, голова Буринської районної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка у екслюзивному інтерв'ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) зауважив: – Нинішнього року нашому невеличкому, але прекрасному містечку вже виповнюється 626 років. І сьогодні не можна було стояти осторонь свята. Разом з однодумцями ми також взяли активну участь у відзначенні Дня міста… Хочу побажати всім жителям Бурині здоров’я, щастя, успіхів та благополуччя! А головне, щоб саме такі дні проходили з мирним небом і спокоєм у людських душах….

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Світлина Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.