Українець Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассієва і завоював чотири світових пояси та Кубок Мохамеда Алі з боксу

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі СУМЩИНА повідомляв, що чемпіон світу за версіями WBO і WBC у важкій вазі українець Олександр Усик, родинні корені якого є в селищі Терни, що в Недригайлівському районі, проведе бій з чемпіон світу за версіями WBA і IBF в тій же категорії росіянином Муратом Гассієвим.

І поєдинок відбувся, він тривав майже до середини ночі 22 липня 2018 року.

Переконливо перемігши в ньому Мурата Гассієва (25-1, 19 дострокових перемог), за одноголосним рішенням суддів Олександр Усик (15-0, 12 дострокових перемог) став абсолютни чемпіоном світу у важкій вазі, і завоював чотири пояси і Кубок Мохамеда Алі.

Про перебіг бою, напевне, немає великої потреби писати – мільйони любителів боксу бачили його в прямій телетрансляції.

Однак, про такий момент, який наведений у інтерв’ю з Олександром Усиком, вважаю, що жителі Сумщини та Чернігівщини повинні знати і гордитися, що в цих областях є родинні корені прекрасного спортсмена Олекасандра Усика.

– Батьки. Хто ці найближчі люди? Давно телефонував їм востаннє?

– Матуся моя люба, яку я люблю і обожнюю, – вона була найстаршою з 8 дітей в сім'ї. Ну і, як перша, за усіма наглядала, і була головною помічницею у всьому. У Чернігівській області народилася, але в 15 років поїхала до Крим до тітки, там і залишилася. Батько народився в Сумській області, село Терни. Був в «Афгані». Працював потім в охороні, на будівництві. Все уміє. Зараз вони живуть у мами на батьківщині, на Чернігівщині. Допоміг їм купити будинок, а сам залишився в Криму. Дзвоню додому щодня.

Про це сказав Олександр Усик в інтерв’ю журналу «Ринг» ще в 2009 році…

На жаль, старшого Олександра Усика уже немає на цьому світі...

«Олимпийский, спасибо! Люди, земляки, и те, кто поддерживает – спасибо. Москва-2018! Баам! Батя в здании! Выиграть все четыре титула и кубок имени Мухаммеда Али – это воплощение мечты. Не секрет, что Али – мой идол. Поэтому для меня это огромная честь. Нет, я – не суперзвезда, звезды – на небе. Я – обычный парень, у которого кое-что получается делать очень хорошо. Огромная благодарность моей команде, которая помогла мне подготовиться к этому бою. Это наша общая победа!», – зауважив Олександр Усик, коли став абсолютним чемпіоном світу.

Його слова БіЖ передає в оригіналі.

А Мурат Гассієв після поєдинку сказав (мова оригіналу збережена – БіЖ): «Усик – мой самый сложный соперник на профессиональном ринге. Я делал все, что мог, но сегодня был его день. Он был фаворитом и доказал это в ринге. Для меня же этот бой послужит огромным опытом…».

Відзначимо, що Олександр Усик став четвертим в історії боксу абсолютним чемпіоном світу.

Відразу після поєдинку боксери обнялися в рингу, а Олександр сказав Мурату: «Ти молодий, у тебе ще все попереду, а мені недовго залишилося. Ти красень!».

Проте, всі прихильники і шанувальники таланту Олександра Усика впевнені, що на професійному рингу український чемпіон виступатиме ще тривалий час…

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.