Тетяна Головко: «Саме на таких прикладах – прикладах перемоги – ми маємо виховувати підростаюче покоління»

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ в розділі СУМЩИНА, 7 липня 2018 року до Шаповалівки, що в Конотопському районі, з різних куточків країни з’їхалися справжні патріоти, щоб вшанувати пам’ять своїх предків-козаків, які 359 років тому на чолі з гетьманом Іваном Виговським перемогли московське військо. Конотопська битва стала одним із ключових епізодів російсько-української війни 17 століття і показала ворогу, хто господар на українській землі.

«Мужні воїни з честю і гідністю відстоювали наше право бути незалежними, - звернулася до присутніх під час урочистостей заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко. – Нині історія повторюється і сьогодні тут, на місці Конотопської битви, зібралися люди, яким не байдужа доля України. Які боролися і боротимуться за її незалежність, цілісність, за її право бути вільною. Саме на таких прикладах – прикладах перемоги – ми маємо виховувати підростаюче покоління».

Тетяна Іванівна провела паралель між Конотопською битвою і війною, яка зараз триває на сході України. «Тоді вона виникла через протиріччя з Московським урядом через його втручання у внутрішні справи Гетьманщини. Росіяни захопили кілька українських міст, вирізали прихильників гетьмана й мирне населення. Нині історія повторюється. Але і тоді, і сьогодні, українці показали справжній патріотизм, і, не жаліючи, віддавали й віддають своє життя за свободу України».

До слова, Тетяна Головко є виконуючою обов'язки голови Сумської обласної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Присутні вшанували пам’ять борців за свободу і незалежність України покладанням квітів до пам’ятника «Шаблі», що у Шаповалівці.

Потім всі разом пройшли урочистою ходою до центру села, де поклали квіти до знаку учасникам антитерористичної операції та долучилися до заупокійної літії. Під час ходи тут було розгорнуто велетенський Державний Прапор, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

Конотопська битва довгий час залишалася забороненою темою в радянській історіографії.

Протягом століть інформація про неї замовчувалася, бо правда про події під Конотопом розвінчувала багато великодержавних міфів, особливо «про споконвічне прагнення українців до союзу з Росією».

І тільки із здобуттям Україною незалежності українці відновили історичну справедливість...

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.