Анатолій Річкаль: «Ми всі маємо пам'ятати трагедію тієї страшної війни…»

Сьогодні, 22 червня 2018 року, минає 77 років відтоді, як фашистські війська без оголошення війни увірвалися на територію нашої країни. Мільйони загублених життів, мільйони зруйнованих доль, знищені міста і села – така сумна трагедія найкривавішої війни ХХ століття.

У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, до Меморіалу «Вічна Слава» керівники області та міста поклали корзини з квітами. Перед цим вшанували загиблих учасників АТО – поклали квіти до їхніх могил. Далі – до братської могили «Мати-Батьківщина», до могили загиблих польських воїнів та пам’ятного знаку полоненим концтаборів.

Від початку війни в області почали створюватися підпільні організації, партизанські загони.

З 27 серпня 1941 року бої розгорталися в усіх напрямках: Конотоп, Ромни, Охтирка, Суми. Розслідуванням Державної Надзвичайної комісії встановлено, що німецько-фашистськими загарбниками за час тимчасової окупації Сумської області було вбито, закатовано і спалено майже 111 тисяч людей. Понад 78 тисяч людей були насильно вивезені на каторжні роботи до Німеччини. Повністю в області було спалено 128 і частково 635 населених пунктів. На руїни і згарища гітлерівці перетворили промислові підприємства, залізничні станції, пограбували всі радгоспи і колгоспи, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Знищили медичні, торговельні навчальні, культурно-освітні заклади. Довгі повоєнні роки приходилося все відновлювати.

Перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль підкреслює: «Ми всі маємо пам'ятати трагедію тієї страшної війни. На жаль, нині в країні теж ідуть бойові дії. Мені хочеться вірити, що вже найближчим часом все закінчиться і ми почнемо відбудовувати зруйновані міста і селища, відновлювати економіку. Я бажаю, щоб в нашій країні завжди був мир, люди були здорові, а Україна була процвітаючою країною».


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.