Ми вимираємо…

Нещодавно надійшла новина, що вартість будівництва міні-футбольного майданчику після перероблення проекту зросла до 5 млн. гривень.

Досить дивно тому, що аналогічні проекти у сусідів коштують 1,5 млн. грн.

Кобзаренко А.Д. з Липової Долини на відкритті збудованого за особисті кошти штучного майданчику восени 2017 року, заявив про 1,5 млн гривень.

До речі, він також буде балотуватися в народні депутати від нашого округу.

Футбольна спільнота наполягала на переробленні проекту з метою зменшення вартості будівництва за рахунок видалення нічим необґрунтованої каналізації, спрощення або взагалі видалення роледрому, за який, до слова, не зрозуміло хто буде відповідати.

У проект можна закласти і аеропорт в парку, але нам конче необхідний штучний стадіон, і я поясню чому…

Дякуючи депутату Верховної Ради України Лаврику М.І., першому заступнику голови Сумської обласної ради, депутату Сумської обласної ради по виборчому округу №4, куди входять місто Буринь та частина Буринського району, Річкалю А.Я. та іншим небайдужим людям, ми домоглися спочатку виділення з Державного бюджету необхідної суми, а потім і повернення її.

Колишній міський голова Мельник В.М. відкрито саботував будівництво штучного майданчика, остерігаючись, що воно зашкодить його політичній кар’єрі. Та по великому рахунку – і боявся, бо не маючи достатньої кваліфікації, не розумів як будувати.

І він не перший керівник в районі, котрий втратив шанс. До цього в Бурині могли збудувати технікум, училище, МРЕО, два штучних стадіони, елеватор і багато чого іншого.

Чому так?

Складається враження, що дехто поставили за мету знищити населений пункт м. Буринь - як такий.

Не вкладаючи і не розвиваючи інфраструктуру комфортну для проживання населення, ми однозначно втратимо це населення.

Уже зараз всі підприємства, фермерські господарства, дрібний бізнес має найбільшу проблему – це люди.

Великі підприємства, фермерські господарства не мають працівників, дрібні торгівці – покупців.

Далі це відчують бюджетні працівники, бо не буде коштів у бюджеті.

Збільшення ставок місцевих податків та репресивні методи не вирішать проблему, бо коштів немає, ми фактично повернулися в кінець 90-х років.

Та зараз ми можемо просто виїхати в Европу. З Бурині та району туди поїхало багато талановитих людей, а інші про виїзд замислилися.

Питання бути чи не бути Буринській центральній районній лікарні, ФАПам в селах, малокомплектним садочкам та школам вирішиться саме по собі, коли населення вже не буде.

Ніякі виплати при народженні не зупинять відтік людей. Врятують тільки комфортні умови для проживання і відповідна інфраструктура.

Вкладати в фізичне та психологічне здоров’я дітей та дорослих вигідніше, ніж в їхнє лікування.

Коли створюється відділ молоді та спорту і не виділяються кошти на проведення заходів, постає питання – навіщо тоді відділ, якаяка його функція?

Уже в нинішньому році чемпіонат Буринського району з футболу не відбудеться, команди яка б грала в обласних змаганнях немає.

Окрім, звичайно, ФК «Гранум» (Сніжки), який виступає у Ващій лізі чемпіонату Сумщини з футболу. Та в цьому немає ніякої заслуги влади Буринщини.

Міні-футбол, як альтернатива, завдяки ентузіазму ще існує. Є футболісти і дорослі, і діти, котрі вміють та хочуть грати, але де?

Буринський міський стадіон «Урожай» непридатний для проведення змагань.

Запитайте себе: чи залишаться ці діти в Бурині?

І чи взагалі хочемо ми, щоб вони залишилися?

Цікаво, що буде робити керівництво через, скажімо, через 10 років, коли не буде ні бюджету, ні населення?

Віктор Ладуха вкладає найбільше особистих коштів в громадські проекти – це факт.

Як і те, що фермерські господарства, які він очолює – одні з найкращих.

Це не колишній міський голова без знань та досвіду, але тоді чому нічого не змінюється?

Мабуть, потрібний час.

Та чи є він у нас?

Василь Подольчак.

На світлині: місто Буринь на початку червня 2018 року.

Фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.