У Сумах відбувся третій Відкритий чемпіонат юних кінологів України

У змаганнях взяли участь 17 команд з різних областей України. Протягом двох днів діти з вихованцями демонстрували навички своїх улюбленців у подоланні смуги перешкод, курсу слухняності та захисній службі. У підсумку перше місце виборола команда з Дніпра, а на другу та третю сходинку відповідно піднялись юні кінологи з Сумської та Кіровоградської областей.

Уже втретє Головне управління поліції Сумщині зустрічає гостей з різних куточків України для проведення Відкритого чемпіонату з багатоборства зі службовими собаками «Юний кінолог».

Організатори заходу потурбувались, щоб спортивне свято видалось не лише цікавим, а й надзвичайно видовищним.

Зустрічали гостей працівники спецпідрозділу поліції КОРД, вибухотехники, працівники МНС, прикордонної служби. Вони розгорнули на стадіоні експозицію техніки, зброї, вибухівки та захисного спорядження, якими послуговуються під час виконання службових та бойових завдань.

Тож, поки учасники змагань готувались до виступу, глядачі могли провести час пізнавально та з користю для себе, а також пригоститися чаєм та смачною кашею, приготовленою на справжній польовій кухні.

І ось хвилююча мить відкриття чемпіонату. Право підняти державний прапор України надається команді-переможниці минулорічних змагань з Сум.

Відкрили чемпіонат юних кінологів заступник голови Національної поліції Олексій Руденко та начальник Головного управління поліції області Микола Лушпієнко.

«Сьогоднішні змагання, як і попередні, започатковані за ініціативою керівництва НПУ та Головного управління поліції області та проходить за сприяння керівництва Сумської обласної державної адміністрації, управління молоді та спорту СОДА, Сумського Національного аграрного університету та Сумського обласного центру собаківництва «Кінологічної спілки України.

Організатори заходу зробили все можливе для того, щоб і спортсмени, і глядачі отримали від Чемпіонату тільки позитивні емоції та багаті враження. А гарна сонячна погода та бадьорий настрій і націленість на перемогу учасників Чемпіонату обіцяють гарних результатів та вдалих виступів», – зазначив у своєму виступі Олексій Руденко.

Начальник ГУНП області Микола Лушпієнко, звертаючись до учасників змагань та гостей свята, підкреслив важливість проведення подібних заходів для підростаючого покоління, і зазначив, що рівень майстерності учасників змагань з кожним роком лише підвищуються.

А тому, висловив сподівання, що хтось в майбутньому пов‘яже свою долю з кінологією, а цілком можливо і прийде на службу до правоохоронних органів: «На вас ми покладаємо велику надію. Ви – наше майбутнє. Я хочу всім побажати перемог, поменше хвилюватись, натхнення та успіхів».

Підтримали організаторів змагань і присутніі на заході голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко та Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської ради, відзначивши, що головне у подібних спортивних заходах не самі змагання чи перемоги, а реальна робота та навчання молодого підростаючого покоління, обмін досвідом.

«Кінологічний спорт є дуже активним видом спорту. Приємно бачити, що ви не сидите за комп’ютерами, а проводите час зі своїми улюбленцями. Ви вчитеся бути організованими, а ще розумітисобак, управляти їх внутрішнім станом», – зауважив Анатолій Річкаль, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

А на суд поважної суддівської колегії, до складу якої увійшли досвідчені працівники поліції та провідні спеціалісти у галузі зоотехнії та кінології, юні кінологи-аматори представили своїх вихованців різних порід й різного віку.

Юні кінологи зі своїми улюбленцями демонстрували свої навички в подоланні смуги перешкод, курсу слухняності, захисній справі та аджиліті. Кожен виступ супроводжувався підбадьорливими вигуками з трибун та гучними оплесками. Проте найбільшої симпатії та найпалкішу любов серед глядачів набула маленька семирічна учасниця чемпіонату – Вероніка Откидач (на світлині), котра зі своєю німецькою вівчаркою Таліфом взяла участь у всіх видах змагань.

«Чемпіонат видався цікавим та інформативним. Він дає можливість сучасній молоді проявити себе у добрій справі, бути сильними, цілеспрямованими та відповідальними. І незважаючи на досить стислі строки підготовки, тим паче наприкінці навчального року, їм вдалось показати на змаганнях достойні результати та отримати за це щедрі подарунки, – ділиться своїми враженнями заступник начальника кінологічної служби Національної поліції України, головний суддя змагань Ярослав Красьоха. – В наших планах на майбутнє – створення в кожній області, на прикладі Сумської, гуртків «Юний кінолог», які діятимуть на базі Головних управлінь Національної поліції України…».

Цей вид спорту дійсно набирає попиту. І якщо раніше участь в змаганнях брали до 20 учасників, з кожним роком, кількість виступаючих стрімко зростає.

І як приклад, в цих змаганнях взяли участь 45 учасників з 17 областей України.

За підсумками змагань в командній першості перемогла команда з Дніпра. Друге місце зайняла команда Сумської області, «бронзу» вибороли представники Кіровоградської області.

Та загалом жоден зі спортсменів не залишився без нагороди. Подарунки та подяки за підготовку команд отримали також і тренери юних кінологів, розповів Відділ комунікації поліції Сумської області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.