Тетяна Головко: «Ваш талант є справжнім скарбом, який варто оберігати…»

Чарували колективи та виконавці міського будинку культури Ромен на творчому звіті аматорів, що відбувся у рамках ІІ етапу обласного фестивалю народної творчості «Квітуй в любові і добрі, Сумщино, край благословенний!». Захід присвячений вісімдесятій річниці утворення Сумської області.

Зі сцени гостей свята вітали заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко та начальник управління культури Сумської обласної державної адміністрації Олена Мельник, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.

– Я дякую за талант і професіоналізм, вагомий внесок у розвиток культури міста, в першу чергу керівникам творчих колективів, які вкладають душу у мистецтво. А також усім тим, хто впродовж десятиліть підтримував і примножував те мистецьке багатство, яким щедро наповнена роменська земля. Ваш талант є справжнім скарбом, який варто оберігати, адже ви даруєте людям найкраще – неперевершені позитивні емоції, радуєте глядачів різнобарв’ям гармонії і краси. Бажаю творчих успіхів, невичерпної наснаги, і впевнено продовжувати свій шлях до успіху, – звернулась Тетяна Головко до учасників творчого звіту.

За високу виконавську майстерність, вагомий внесок у розвиток самодіяльної творчості, аматорського мистецтва в культурно-мистецькому житті міста та з нагоди проведення творчого звіту «Тобі, Сумщино, в рік знаменний звітує славний наш Ромен!» Грамотою обласної ради посадовець нагородила народний аматорський вокальний ансамбль «Осокори» Роменського МБК (керівник Тетяна Литвиненко).

А також за активну життєву позицію, участь у загальноміських культурно-мистецьких заходах Грамотою обласної ради відзначено аматора сцени, учасника театрального колективу «Світанок» Роменського МБК Олександра Пілюгіна. Після урочистої частини та нагородження кращих представників культури міста глядачі поринули у чарівний світ мистецтва.

Колективи та окремі виконавці міського будинку культури цього дня дарували натхнення та гарний настрій.

З першого до останнього номера концертної програми роменці з захопленням спостерігали чудове дійство, яке розгорнулося на сцені: від урочистої вокально-хореографічної композиції у виконанні тріо «Мальви» СЗОШ № 1 ім. П. І. Калнишевського та зразкового аматорського ансамблю танцю «Дивограй» до фінальної пісні «Ромни», у виконанні учениці Роменської дитячої музичної школи Крістіни Шубної та зразкових аматорських ансамблів танцю «Дивограй», «Перлина», «Віват» Роменського міського будинку культури.

Перед початком концерту в фойє експонувалася виставка декоративно-прикладного мистецтва «Роменщина рідна – країна майстрів», підготовлена учнями та вчителями загальноосвітніх шкіл міста, вихованцями Центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, студентів Роменського ВПУ, учасниками дитячої студії образотворчого мистецтва «Чарівна палітра» та любительського об’єднання «Душі роменської криниця» та міськими народними умільцями.

Творчий звіт переконливо довів, що Ромен був, є і залишатиметься колискою не тільки кобзарів, а й різножанрових виконавців.

Тут лунають мелодії, звучать пісні, пишуться картини, бачать світ нові поетичні збірки. Із року в рік овіяне легендами та славою місто продовжує нести традиції щедрого, працьовитого, співучого народу.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.