Анатолій Річкаль: «Сумщина має величезний потенціал…»

Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради, сьогодні, 15 травня 2018 року, під час зустрічі із Представництвом Європейського Союзу підкреслив, що Сумщина має величезний потенціал, а тісні зв’язки із Європою допоможуть його реалізувати задля добробуту жителів Сумщини.

Серед проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, що відібрані конкурсною комісією Мінрегіону, придбання 27 санітарних автомобілів для Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (8,6 мільйона з ЄС плюс майже 3 мільйона з обласного та місцевих бюджетів), придбання пересувного діагностично-лабораторного комплексу (амбулаторії) для Сумської обласної клінічної лікарні (понад 5 мільйонів та 1,3 мільйона гривень – кошти ЄС і обласного та місцевих бюджетів відповідно), реставрація Садиби Кенінга в Тростянці (8,6 мільйона і 2 мільйони гривень) тощо, повідомляє сайт sm.gov.ua.

«Сумщина має плідну багаторічну співпрацю із ЄС, яка втілюється в конкретних проектах, – зазначив Микола Прдопригора, виконуючий обов’язки голови Сумської обласної державної адміністрації. – Так, Європейським Союзом підтриманий 161 мікропроект від області на суму понад 40 мільйонів гривень. Це і водогони, і побудова ЦНАПів, і вуличне освітлення, і обслуговуючі кооперативи. У минулому році ми подали в Мінрегіон 31 проект, 7 із них на суму понад 40 мільйонів гривень підтримано».

Радник із питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова повідомила про ті програми і проекти, у яких Сумщина може взяти участь.

«На сьогодні Україна є в абсолютних пріоритетах для Європейського Союзу. І та допомога, ті можливості і ті програми, які сьогодні надаються вам, є абсолютно безпрецедентними. Тому сьогодні Сумщині треба використовувати їх по максимуму, – розповіла вона. – Візит Представництва ЄС до Сумської області є частиною серії інформаційно-просвітницьких заходів, які ми проводимо по всій країні. Наша мета – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС».

Протягом двох учасники Представництва ЄС в Україні презентуватимуть представникам обласної та місцевої влади різноманітні конкурси, гранти і програми, підтримані Європейським Союзом…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.