Анатолій Річкаль: «У Бурині спільними зусиллями буде збудований футбольний майданчик зі штучним покриттям…»

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі ПОЛІТИКА детально розповідав про 19 сесію Сумської обласної ради, яка відбулася 27 квітня 2018 року.

Також подавав пряму трансляцію пленарного засідання в розділі ВІДЕО.

На сесії Анатолій Річкаль, як депутат Сумської обласної ради по виборчому округу №4, до складу якого входять місто Буринь та частина Буринського району, звернувся з депутатським запитом.

Пропонуємо його читачам БіЖ:

Голові Сумської обласної державної адміністрації Клочку М.О.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

Шановний Миколо Олексійовичу!

Про додаткові кошти

До мене, як до депутата обласної ради, звернувся голова Буринської районної державної адміністрації Бойко Василь Михайлович, з проханням щодо виділення додаткових коштів на реконструкцію спортивного майданчика у міському парку із встановленням штучного покриття в м.Буринь.

В 2016 році на замовлення Буринської міської ради Сумської області було розроблено проектно-кошторисну документацію на об’єкт: «Реконструкція спортивного майданчику у міському парку із встановленням штучного покриття в м.Буринь». Загальна кошторисна вартість робіт за зведеними кошторисним розрахунком складала 2332,118 тис. гривень.

В 2018 році було виконано коригування проектно-кошторисної документації, яким були враховані зміни в законодавстві та виправлені недоліки.

Загальна кошторисна вартість робіт згідно відкоригованого проекту склала 5067,497 тис. гривень.

За результатами розгляду інвестиційного проекту, для виконання робіт по даному об’єкту, Державним фондом регіонального розвитку та Буринською міською радою було виділено кошти в сумі 2332,00 тис. гривень. Тому враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 11-13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу Вас сприяти виділенню коштів з бюджету області в сумі 2735,497 тис. гривень, для виконання в повному обсязі робіт по даному об’єкту.

Про результати розгляду цього звернення прошу проінформувати мене у встановлений законодавством термін.

З повагою

Депутат Сумської обласної ради А.Я. Річкаль

Відзначимо, що даний запит підтримали всі 45 депутатів, які брали участь у пленарному засіданні сесії.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СУМЩИНА 15 березня 2018 року розповідав про ситуацію, яка склалася навколо будівництва футбольного майданчику зі штучним покриттям, і котрий планується збудувати в Павловському парку.

Ось деякі аспекти березневої статті.

Проект на міні-футбольний майданчик зі штучним покриттям є. Правда, він повинен бути доопрацьований.

До переліку недозавершених інвестиційних проектів, по яких є залишки коштів, та фінансування яких триватиме у 2018 році, занесений і спортивний майданчик у міському парку (м. Буринь) із встановленням штучного покриття.

Підкреслимо, що це питання було вирішено а середині минулого місяця на засіданні регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради, зумів переконати членів даної комісії, що міні-стадіон зі штучним покриттям необхідний для Бурині. Адже тут є здібні юні футболісти, талановита молодь. А команди на різноманітних турнірах обласного та всеукраїнського рівня займають високі місця.

Отже, для будівництва спортивного майданчику виділено, вірніше – залишено Бурині 1893,477 тис. грн.

Позитивно питання було вирішено і на 18 сесії Сумської обласної ради, яка відбулася 2 березня 2018 року.

І ще про таке. Для співфінансування спортивного майданчику у міському парку із встановленням штучного покриття з міського бюджету виділено 336,5 тисяч гривень.

– Безсумнівно, діти повинні займатися спортом, – зауважив інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ у інтерв’ю Анатолій Річкаль. – І Буринь матиме футбольний майданчик зі штучним покриттям. Головне тепер – міській владі поставитися до цього питання дуже серйозно. І зробити все можливе, щоб діти не сиділи постійно за комп’ютерами, а із задоволенням займалися спортом на свіжому повітрі…

Зауважимо, Анатолій Річкаль є першим заступником голови Сумської обласної ради. Він, як відзначалося вище, – депутат Сумської обласної ради по виборчому округу № 4, до якого входять місто Буринь та частина Буринського району.

Як підкреслив у ексклюзивному інтерв’ю БіЖ сьогодні, 03 травня 2018 року, Анатолій Річкаль: «У Бурині спільними зусиллями буде збудований футбольний майданчик зі штучним покриттям…».

Анатолій Річкаль подякував заступнику міського голови Сергію Череднику за роботу, яку він нині проводить, щоб майданчик був збудований.

Керівництво району, до речі, теж не стоїть осторнь вирішення цього питання.

Ось так разом, будемо на це сподіватися, і вдасться звести в прекрасному місці – Павловському міському парку – сучасний спортивний комплекс із штучним футбольним полем.

На радість футболістам, в основному – юним.

І на радість їх батькам, городянам, які зможуть прийти сюди і повболівати за своїх талановитих гравців.

Віриться, що в перспективі до Бурині приїжджатимуть на турніри і команди з Сумщини, і України...

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

На світлині: на майданчику в Павловському міському парку 03 травня 2018 року.

Фото автора.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.