Анатолій Річкаль: «Праця – джерело достатку будь-якого суспільства…»

З нагоди Всесвітнього дня охорони праці та 100-річного ювілею з дня утворення технічної інспекції праці профспілок, сьогодні, 25 квітня 2018 року, в Сумській обласній філармонії відбулись урочисті збори, де відзначили кращих працівників галузі.

Зі святом присутніх працівників та роботодавців області вітали перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький, керівництво обласного Управління Держпраці, підприємств міста та усього регіону.

У вітальному слові Анатолій Річкаль наголосив, що охорона праці має особливе значення для людини і тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня її культури – це запорука збереження здоров’я та життя людей, миру і спокою в сім’ях працюючих, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Праця – джерело достатку будь-якого суспільства, – зазначив Анатолій Річкаль. – А тому є очевидним, що країна процвітатиме, тільки розвиваючи цивілізовані умови праці та заохочуючи до неї молодь. Я вдячний керівництву обласного Управління та усім працівникам цієї структури за особливу принциповість у питаннях дотримання законодавства України та збереженні життя людей на виробництві. Ми знаємо немало випадків, коли завдяки вашому професіоналізму, вдалося уникнути різних складних ситуацій у питаннях охорони праці на підприємствах області».

він також відзначив високий рівень організації охорони праці та підкреслив, що керівники структурних підрозділів області докладають великих зусиль з дотримання вимог нормативних актів щодо забезпечення належних умов праці.

Почесними грамотами Сумської обласної ради було нагороджено інженера з комп’ютерних систем ДП «ЕТЦ Держпраці» Андрія Боброва, інженера з охорони праці ТОВ «Завод Кобзаренка» Михайла Бородкіна та інженера з охорони КП Електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Миколу Сидоренка. Відзнаки їм вручив перший заступник очільника обласних депутатів.

Долучився до привітань та нагороджень й керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький, який побажав присутнім злагоди, взаємопорозуміння та трудових здобутків. А також вручив Почесні грамоти та Подяки голови Сумської ОДА завідувачу сектору юридичного забезпечення Управління Держпраці області Марії Король, начальнику служби з охорони праці та цивільного захисту ПАТ «Сумигаз» Наталії Кабашній та ветерану технічної інспекції праці Сумської області Роману Величку.

Щороку в області соціальні партнери - Сумська обласна рада професійних спілок, виконавча дирекція Фонду соціального страхування та Управління Держпраці у Сумській області проводять конкурс на звання «Кращий громадський інспектор з охорони праці». Тепер кращими та найактивнішими працівниками стали старший громадський інспектор автотранспортного цеху ПАТ «Сумихімпром» Віктор Компонієць - його нагороджено Дипломом І ступеня за зайняте І місце у цій номінації. Дипломами за зайняті ІІ та ІІІ місце відповідно відзначено інспектора заготівельного цеху № 3 ПАТ «Сумський завод енергетичного машинобудування «Насосенергомаш» Сергія Гапоненка та інспектора з охорони праці цеху № 15 ПАТ «Сумське НВО» Анну Бибик.

Подяки та грамоти Фонду соціального страхування України в Сумській області вручав в. о. начальника Управління виконавчої дирекції Фонду Олександр Новак. До нагороджень також долучився генеральний директор обласної організації роботодавців «Сумський регіон» Володимир Кононенко та начальник Управління Держпраці в області Юрій Семеног.

Девіз Всесвітнього дня охорони праці 2018 року: «Захищене і здорове покоління». Зокрема в рамках заходів, присвячених цьому дню, у фойє філармонії була розміщена виставка дитячих малюнків «Охорона праці очима дітей». Понад 600 малюнків юних аматорів Сумщини надійшло до обласного Управління Держпраці напередодні свята.

Дітлахи з усієї області виявили неабияку зацікавленість у питанні збереження життя на виробництві. Кращих юних художників було відзначено грамотами обласного Управління Держпраці.

Наостанок заходу присутніх вітали артисти Сумської обласної філармонії.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.