Село Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району перейменовано на село Мала Черепівка

Село Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району перейменовано на село Мала Черепівка

Сьогодні, 13 березня 2018 року, депутати Верховної Ради України перейменували село Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району Сумської області на село Мала Черепівка.

Відповідну постанову № 6552 від 07.06.2017 підтримали 236 нардепів.

Пояснювальна записка про перейменування села Черепівка Недригайлівського району Сумської області

Сумська обласна рада звернулась до Верховної Ради України з поданням про перейменування села Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району Сумської області на село Мала Черепівка.

Згідно з даними офіційного обліку адміністративно-територіальних одиниць України у Недригайлівському районі Сумської області в межах юрисдикції Тернівської селищної ради обліковується населений пункт Черепівка, у якому проживає більше 80 осіб.

Перейменування села Черепівка ініційовано його жителями з метою усунення тотожності географічних назв в межах території Тернівської селищної об’єднаної територіальної громади Сумської області.

Згідно з інформацією Тернівської селищної ради, 4 жовтня 2016 року було прийнято рішення про створення Тернівської селищної об’єднаної територіальної громади, до складу якої увійшли окремі територіальні громади суміжних Буринського та Недригайлівського районів Сумської області.

В результаті об’єднання в межах території новоствореної об’єднаної територіальної громади знаходяться два села з тотожною назвою – село Черепівка Недригайлівського району та село Черепівка Буринського району Сумської області, що ускладнює їх ідентифікацію.

Інститут української мови НАН України підтримує перейменування села Черепівка на село Мала Черепівка. На думку Інституту, є достатні підстави вважати, що походження назви села Черепівка Недригайлівського району, яке виникло як робітниче поселення у 1930-х роках, пов’язане з назвою села Черепівка суміжного Буринського району, звідки, ймовірно, походила більшість поселенців.

Питання про перейменування села Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району Сумської області підтримане територіальною громадою на загальних зборах громадян, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Тернівською селищною, Недригайлівською районною та Сумською обласною радами.

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримує подання Сумської обласної ради про перейменування села Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району Сумської області на село Мала Черепівка.

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України на своєму засіданні 24 травня 2017 року розглянув подання Сумської обласної ради щодо перейменування села Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району Сумської області на село Мала Черепівка.

Перейменування села Черепівка ініційовано його жителями з метою усунення тотожності географічних назв в межах території Тернівської селищної об’єднаної територіальної громади, до складу якої увійшли окремі територіальні громади суміжних Буринського та Недригайлівського районів Сумської області. В результаті об’єднання в межах території новоствореної об’єднаної територіальної громади знаходяться два села з тотожною назвою – село Черепівка Недригайлівського району та село Черепівка Буринського району Сумської області, що ускладнює їх ідентифікацію.

Питання про перейменування села Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району Сумської області підтримане територіальною громадою на загальних зборах громадян, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Тернівською селищною, Недригайлівською районною та Сумською обласною радами.

За результатами розгляду питання Комітет ухвалив висновок рекомендувати Верховній Раді України згідно із пунктом 29 частини першої статті 85 Конституції України перейменувати село Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району Сумської області на село Мала Черепівка, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови.

Виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання доручено народному депутату України, голові підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федоруку.

Проект Постанови та матеріали додаються.

Просимо розглянути.

Голова Комітету С.ВЛАСЕНКО

ПРОЕКТ

Вноситься народними депутатами України - членами Комітету Верховної Ради України
з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування
Власенком С.В., Кудлаєнком С.В., Федоруком М.Т. та іншими

П О С Т А Н О В А ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про перейменування села Черепівка Недригайлівського району Сумської області _____

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

Перейменувати село Черепівка Тернівської селищної ради Недригайлівського району Сумської області на село Мала Черепівка.

Голова Верховної Ради України

Про це повідомив сайт w1.c1.rada.gov.ua

На світлині: смт Терни.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.