Володимир Гройcман з робочою поїздкою відвідав Суми

БіЖ у розділі _«СУМЩИНА» _повідомляв, що Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 22 лютого 2018 року здійснить робочу поїздку до Сумської області.

Відвідування розпочалося з огляду відбудованого корпусу обласної клінічної лікарні. З січня тут приймають пацієнтів і ведуть лікування більш як за 20 напрямками.

Володимир Гройсман поспілкувався з медиками і вручив сертифікат на сучасне обладнання, яке дозволить вчасно діагностувати захворювання серцево-судинної системи.

«Цей ангіограф дозволяє в декілька разів зменшити смертність та інвалідність. Тому в наші плани входить створення в державі мережі сучасних кардіоцентрів, які б могли рятувати людям життя. В минулому році ми придбали 13 ангіографів, у поточному році плануємо закупити ще стільки ж», – зауважив він.

Начальник управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Сергій Бутенко, підкреслив, що придбання ангіографа обійшлася у 23 млн. грн, з яких половину суми було виділено з обласного бюджету, а половина – субвенція від держави, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

За його словами, придбаний ангіограф дозволить вчасно діагностувати захворювання серцево-судинної системи і запобігти ризику можливих ускладнень.

Відкрити відділення ангіографії планують на території старих корпусів обласної лікарні вже до кінця другого кварталу. Для роботи на обладнанні підготовлені висококваліфіковані фахівці.

Під час спілкування із керівником уряду голова обласної ради Володимир Токар порушив питання добудови обласної клінічної лікарні, зокрема, хірургічного блоку, аби створити на вулиці Ковпака медичне містечко.

Володимир Гройсман зазначив, що це питання ретельно вивчатиметься, оскільки, якщо взятися за справу, її треба довести до кінця. А нині в країні і так багато медичних довгобудів.

«Кожен день затримки у будівництві – це здоров’я людей», – сказав Володимир Гройсман.

Головний лікар обласної клінічної лікарні, депутат обласної ради Володимир Горох подякував Прем’єр-міністру України за візит і подарунок, акцентувавши увагу, що ангіограф – це нові можливості в діагностиці та лікуванні.

Для жителів Сумщини, до слова, медогляд на новітньому обладнанні буде безкоштовним.

Володимир Гройман поспілкувався з персоналом лікарні, хворими, за їх проханням сфотографувався з ними на пам’ять.

Далі – поїздка до СНАУ, де він зустрівся з викладачами та студентами, ознайомився з роботою Центру точного землеробства, який є одним з передових закладів з підготовки інженерів, маркетологів, агрономів.

Також глава уряду ознайомився з винаходами студентів, і відзначив високий рівень розробок, які вже зараз вельми затребувані в Україні та світі.

На зустрічі Володимира Гройсмана з представниками бізнесу, керівниками машинобудівних та сільськогосподарських підприємств, навчальних закладів голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко презентував Сумщину.

Він наголосив, що позитивні зміни, які наразі відбуваються у різних сферах суспільства, нерозривно пов’язані з проведенням реформи децентралізації.

Сумщина вже перетнула децентралізаційний екватор і наразі у 28 об’єднаних територіальних громадах відбулися перші вибори з 53, передбачених Перспективним планом.

Нині область область перебуває на 6 місцю в рейтингу регіонів України за даними моніторингу процесів децентралізації та реформування місцевого самоврядування.

«Головне почути реальний сектор. Для мене це дороговказ. Мета уряду, аби ми вийшли на стале зростання – 5 відсотків плюс. Для цього потрібні інвестиції. Саме бізнес забезпечує інвестиції. А ми займаємося створенням умов для ведення бізнесу», – закцентував увагу Володимир Гройсман.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.