На Сумщині діє пілотний проект зі створення підрозділів поліцейських детективів

Сумщина є одним з восьми регіонів України, на території яких діє пілотний проект зі створення підрозділів поліцейських детективів. Місцем проведення експерименту обраний Охтирський відділ поліції, що від початку роботи проекту вже показав високі результати в розкритті та розслідування ряду тяжких та особливо тяжких злочинів. Експеримент проводиться за підтримки міжнародних партнерів, одним із яких є Консультативна місія Європейського Союзу.

У Головному управлінні Нацполіції в Сумській області відбулась передача «донорської» допомоги, що надається в рамках пілотного проекту. Фотоапарати, ноутбуки, копіювальну техніку, монітори та інше передали провідний радник КМЄС з питань кримінальних розслідувань Збінек Ванічек та спеціалісти КМЄС з питань кримінальних розслідувань Павло Сергаєв і Олександр Подпругін.

На заході, присвяченому візиту делегації КМЄС в Україні були присутні голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль, прокурор Сумської області Віталій Матвійчук, начальник ГУНП в Сумській області Микола Лушпієнко, представники ЗМІ, повідомив офіційний сайт Сумськоїобласної ради.

За словами Анатолія Річкаля, техніка дасть можливість зекономити ресурси, підвищити якість збору доказової бази та, відповідно, рівень розкриття злочинів. Посадовець висловив вдячність міжнародним партнерам за підтримку в розбудові Національної поліції України та нашого регіону зокрема.

«Від безпеки прикордонного регіону залежить спокій усієї країни. Добре, що подібний проект реалізується в нашій області. Нова техніка безперечно дасть змогу більш мобільно реагувати на ті виклики, які стоять сьогодні перед правоохоронцями, вона неодмінно допоможе в роботі детективам. Для Сумщини це значний крок вперед», - переконаний Анатолій Річкаль.

Метою проекту є підвищення ефективності розкриття злочинів та протидії злочинності. Тож перший заступник голови обласної ради подякував від усієї громади Сумщини та депутатського корпусу представникам делегації за активну співпрацю, підтримку та допомогу у питанні придбання сучасного обладнання.

«Ми постійно працюємо над удосконаленням, а отже, безумовно приділяємо увагу рівню підготовки, як фізичної, так і професійної. А міжнародна технічна допомога покращить підготовку наших поліцейських навіть на базовому рівні», - наголошує начальник ГУНП в Сумській області.

Пілотний проект зі створення органів досудового розслідування шляхом об’єднання наявних слідчих підрозділів та підрозділів кримінальної поліції у восьми областях, серед яких і Сумщина, розпочався у квітні 2017 року і триватиме до березня нинішнього року.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.