У Великій Писарівці грали у волейбол і не тільки…

У Великописарівському районі відбулися фінальні змагання волейбольного турніру на кубок президента Сумської торгово-промислової палати Костянтина Макаренка серед команд шкіл району. Ці змагання стали традиційними і проводяться вже вісім років, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Цього разу із президентом Сумської торгово-промислової палати Костянтином Макаренком Великописарівський район відвідав і перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль. Разом із очільником Великописарівської районної ради Дмитром Сипком і заступником голови райдержадміністрації Миколою Петренком вони взяли участь у волейбольному турнірі, який на правах засновника відкрив Костянтин Макаренко.

За результатами змагань президент Сумської ТПП вручив кубок кращому гравцю турніру учневі Великописарівської спеціалізованої школи Денису Зуєву та команді-переможниці (теж із Великописарівської школи). Традиційно команда-переможниця отримала ще й спортивну форму. Медалі за друге місце вибороли вихованці Добрянського НВК, за третє – учні Ямненської ЗОШ і за четверте місце – підопічні Заводської школи. Всі команди отримали м’ячі та солодкі призи від президента Сумської ТПП.

«Восьмий рік поспіль ми спільно з керівництвом району проводимо спартакіаду з волейболу на Великописарівщині. Як бачимо, традиція прижилась і отримала підтримку не одного покоління школярів цього краю. Добре, що заняття спортом стали для цих юнаків та дівчат стимулом для подальшого розвитку: фізичного та духовного. Ми готові й надалі підтримувати волейбол на Великописарівщині, бо від цього залежить майбутнє цих прекрасних талановитих дітей, а отже – майбутнє району, області, держави», – підкреслив Костянтин Макаренко.

Змагання проводяться з 2010 року і отримали підтримку обласної влади. Перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль привітав учасників першості району зі святом спорту, побажав їм успіхів у чесній і безкомпромісній боротьбі та досягнення поставленої мети. За його словами, завдяки підтримці волейболу, на Великописарівщині цим видом спорту в останні роки займаються не лише діти, а і їх батьки; команда Великописарівського району посідає лідируючі місця в обласних змаганнях; а держслужбовці району, за підсумком обласних змагань, з року в рік складають кістяк збірної Сумщини на Всеукраїнській спартакіаді. За вагомий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури та спорту у Великописарівському районі Анатолій Річкаль вручив

Почесну грамоту Сумської обласної ради директорові Великописарівської ДЮСШ Григорію Рибалці.

Далі високопосадовець із Сум разом із представниками районної влади оглянув приміщення Великописарівської школи, яка з минулого року має статус опірної і до якої входять три філії. Вони побували у відремонтованій актовій залі.

Начальник районного відділу освіти Сергій Дмитриченко звернув увагу на те, що завдяки офіційному порталу публічних закупівель ProZorro на придбанні стільців вдалося зекономити із запланованих коштів понад 100 тисяч гривень. Гроші використали на інші нагальні потреби освіти. Але вистачає у школі й проблем, які теж були продемонстровані першому заступнику голови облради.

Анатолій Річкаль оцінив внесок району у зміцнення бази опорної школи. Відзначив, що цілком підтримує проект ремонту школи, підготовлений на розгляд обласної комісії з оцінки та попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку .

На запрошення Добрянського сільського голови В’ячеслава Севідова Анатолій Річкаль відвідав Добрянську школу. Спортивна зала школи вкрай потребує ремонту. Незважаючи на те, що місцева рада робить великі фінансові вкладення в навчальний заклад (це і будівництво нової котельні, і поточні ремонти, і придбання навчальних посібників, і ремонт шкільного автобуса й придбання пального), самотужки відремонтувати спортивну залу в селі не зможуть. Кошти на виготовлення проекту виділила сільська рада, а вже фінансову допомогу на ремонт спортзалу в Добрянському сподіваються отримати через ДФРР чи на умовах співфінансування. Анатолій Річкаль, оцінюючи вклад сільського голови в соціальну сферу сільської ради й зокрема в школу, висловився на підтримку проекту ремонту спортивного залу в Добрянській школі.

У Спірному перший заступник голови облради зустрівся із керівником ТОВ «Мрія» Миколою Бантовим. Господар не без гордості продемонстрував гостям виробництво хлібобулочної продукції та кондитерських виробів. Печиво та тістечка великописарівський виробник реалізує в основному в Харкові.

А ось на сумський ринок, як відзначив Микола Бантов, «втиснутися» йому ніяк не вдається. І це при тому, що продукція якісна, практично екологічна, оскільки для кондвиробів не використовуються ніякі замінники — молоко, яйця, мед закупляється в місцевого населення. Можливо, ціна трішки вища, аніж на продукцію, що виробляється на порошках, але якість і людське здоров’я того варті.

Із цим повністю погодився Анатолій Річкаль і пообіцяв довідатися, в чому причина неможливості реалізувати в Сумах продукцію великописарівського виробника, та допомогти розв’язати це питання.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.