5 тур чемпіонату Сумської області з футболу у Вищій лізі: детальний огляд, турнірна таблиця

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СПОРТ розповідав, що у суботу, 18 липня 2020 року, відбувся 5 тур чемпіонату Сумщини з футболу у Вищій лізі…

У ньому були зафіксовано такі результати:

ФК «Альянс-2» (Липова Долина) - ФК «Недригайлів-Барса-2003» – 4:0

ФК «Україна-Аграрна» (Токарі) - ФК «Кролевець» (Кролевець) – 4:2

ФК «Тростянець» (Тростянець) – ФК «Явір» (Краснопілля) – 5:0

ФК ТОВ «Велетень» (Глухів) - ФК «Колос» (Северинівка) – 0:1

ФК «Нафтовик» (Охтирка) - ФК «Ромни» (Ромни) – 5:1

У контрольному матчі, який відбувся напередодні старту чемпіонату між командами ФК «Альянс-2» та ФК «Недригайлів-Барса-2003», перемогу здобули недригайлівці. Проте, як відомо, будь-який товариський поєдинок, не можна порівнювати з офіційним.

Віддамо належне гостям, вони в матчі 5 туру грали досить непогано, особливо в першому таймі. Мали нагоди відкрити рахунок, але…

Данило Рика на 26 хвилині, вийшовши на ворота суперників, без перешкод забив перший м’яч у грі.

На початку другого тайму недригайлівці кинулися відразу зрівнювати рахунок. І, можливо, їм це б і вдалося, однак надійно зіграв воротар господарів.

А коли недригайлівці залишилися вдесятирьох у другому таймі, липоводолинці відразу перехопли ініціативу, і розпочали ще більш масові атаки на ворота суперника.

Воротар недригайлівців рятував команду як міг, але на 77 хвилині Володимир Грек «замкнув» стійку, і безперешкодно вколотив м’яч у ворота гостей.

Недригайлівці прагнули розпечатати ворота липоводолинців, але нічого не змогли вдіяти з точними ударами вже доволі досвідчеого Артема Шпирьонка (він зіграв кілька матчів за ФК «Альянс»), який під кінець поєдинку залишив свій «автограф» у воротах молодої команди ФК «Недригайлів-Барса-2013».

І не дивлячись, що гра завершилася з рахунком 4:0 на користь «альянсівців», недригайлівці продемонстрували непогану гру.

Однак, як і в попередніх матчах, підвела фізична форма. І знову, голи в їхні ворота влітали в основному у другому таймі…

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у анонсі до 5 туру зауважував, що центральним матчем повинен стати поєдинок між ФК «Тростянець» (Тростянець) та ФК «Явір» (Краснопілля).

Обидві команди перебували на лідируючих позиція в турнірній таблиці.

В середу, 15 липня 2020 року, колективи зіграли півфінальні матчі в розіграші Кубку Сумщини.

Проте підсумки в них були різні: тростянчани перемогли команду з Глухова на її полі, а «явірці» в напруженій грі все ж таки з рахунком 2:1 поступилися команді ФК «Колос» (Северинівка) в гостях.

Краснопільці в Тростянці трималися до середини першого тайму – могли й забити, але й пропустити у власні ворота теж могли.

І, все ж таки, пропустили на 25 хвилині від Андрія Анцибора. Не встигли відійти від цього, і знову пропустили – через дві хвилини Денис Деряпа виявився там, де потрібно…

Так рахунок став 2:0 на користь господарів.

Через 5 хвилин від початку другого тайму гол знову – цього разу від Олександра Стецюка – залетів у ворота гостей.

А потім на 68 хвилині Микола Бужин та на 88 хвилині Максим Кубай довели рахунок у зустрічі до 5:0.

Проте… Якщо взяти до уваги, що ФК «Тротянець» нині входить до п’ятірки кращих команд Другої групи Аматорської ліги чемпіонату України з футболу, а в складі команди грають кілька найвідоміших футболістів Сумщини, то можна зробити висновок, що краснопільці поки що не можуть на рівних грати з цим суперником.

До того ж, команда дебютувала у Вищій лізі, і вже під час чемпіонату доводиться налагоджувати ігрові зв’язки, командні дії тощо.

А для цього, безсумнівно, потрібний ще певний час…

У матчі між командами ФК «Україна-Аграрна» (Токарі) та ФК «Кролевець» (Тростянець) вирішувалося питання, хто буде «вищим середняком» у турнірній таблиці.

Після перемоги токарівці на 2 очки випереджають кролевчан.

За них голами відзначилися Дядченко Руслан (11 хвилина), Когулько Владислав (35), Гученко Віталій (50, з пенальті), Атаманюк Артем (65 хвилина).

У гостей голи у доробках Юрія Соломського на 32 хвилині та Олександра Силюка на 52 хвилині.

Гол Сергія Бабиніна на 71 хвилині приніс перемогу ФК «Колос» (Северинівка) у Глухові проти місцевого ФК ТОВ «Велетень».

ФК «Нафтовик» (Охтирка) без будь-яких проблем обіграв ФК «Ромни» (Ромни) з рахунком 5:1.

За охирців забивали Жаріков Дмитро (15, 31, 70 хвилини), Ємельянов Владислав (27), Лапін Олександр (65 хвилина з пенальті).

За роменців на 63 хвилині відзначився Капустін Володимир.

Ось як виглядає турнірна таблиця у Вищій лізі чемпіонату сумщини з футбол станом на 20 липня 2020 року:

  1. ФК «Тростянець» (Тростянець) 4 4 0 0 18-2 12

  2. ФК «Нафтовик» (Охтирка) 4 4 0 0 14-3 12

  3. ФК «Альянс-2» (Липова Долина) 5 2 2 1 10-5 8

  4. ФК «Явір» (Краснопілля) 5 2 2 1 6-8 8

  5. ФК «Колос» (Северинівка) 5 2 2 1 6-7 8

  6. ФК «Україна-Аграрна» (Токарі) 5 2 1 2 7-9 7

  7. ФК ТОВ «Велетень» (Глухів) 5 2 0 3 6-7 6

  8. ФК «Кролевець» (Кролевець) 5 1 2 2 7-11 5

  9. ФК «Недригайлів-Барса-2003» (Недригайлів) 5 0 1 4 4-13 1

  10. ФК «Ромни» (Ромни) 5 0 0 5 5-18 0

Примітка: перша колонка – місце, друга – назва команди, третя – кількість проведених ігор, четверта – перемоги, п’ята – нічиї, шоста – поразки, сьома – різниця забитих і пропущених м’ячів, восьма – набрані очки.

Наступний 6 тур у Вищій лізі чмпіонату Сумщини з футболу відбудеться в суботу, 25 липня 2020 року.

Серед бомбандирів попереду із 4 забитими м’ячами у ворота суперників лідирує Дмитро Жаріков з команди ФК «Нафтовик» (Охтирка).

На світлині: стадіон імені Володимира Куца в місті Тростянець.

Фото ФК «Тростянець».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.