Відбувся 4 тур у Вищій лізі чемпіонату Сумщини з футболу: детальний огляд, турнірна таблиця…

Як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі СПОРТ, ввечері, 11 липня 2020 року, відбувся 4 тур у Вищій лізі чемпіонату Сумської області з футболу.

Такі його результати:

ФК «Недригайлів-Барса-2003» (Недригайлів) - ФК «Нафтовик» (Охтирка) - 1:2

ФК «Ромни» (Ромни) - ФК ТОВ «Велетень» (Глухів) - 0:3

ФК «Колос» (Северинівка) - ФК «Тростянець» (Тростянець) - 0:5

ФК «Явір» (Краснопілля) - ФК «Україна-Аграрна» (Токарі) - 1:0

ФК «Кролевець» (Кролевець) - ФК «Альянс-2» (Липова Долина) - 2:1

Дебютанти чемпіонату ФК «Недригайлів-Барса-2003» приймав ФК «Нафтовик» (Охтирка). Нагадаємо, що свого часу охтирці грали у Прем’єр-лізі чемпіонату України з футболу. Постійно брали участь у розіграші Кубку країни.

Та як мовиться, все біжить, все минається. І в останні роки команда з Охтирки навіть на Сумщині не мала якихось вагомих перемог.

Тож, в певній мірі, «нафтовики» теж є дебютантами нинішнього сезону у Вищій лізі.

Правда, на відміну від молодих футболістів із Недригайлова, в «Нафтовика» вистачає досить досвідчених гравців.

До речі, саме досвід і знадобився їм у матчі, коли на 16 хвилині Богдан Тесленко зрівняв рахунок з пенальті – 1:1. А відкрив його на 6 хвилині охтирчанин Олександр Васильєв.

Здавалося б, після того як господарі поновили рівновагу, їм треба ще більш сконцентруватися, і заграти уважніше. А для цього, звичайно ж, потрібен досвід. А саме його поки що й не вистачає в гравців ФК «Недригайлів-Барса-2013».

І вже через три хвилини після зрівняння в рвхунку, вони отримали м’яч у власні ворота. Його з пенальті забив Олександр Лапін.

Потім були ще гольові моменти біля обох воріт. Однак або ж добре грали воротарі, або ж не таланило форвардам.

Як сказав у ексклюзивному інтерв’ю інтернет-порталу ЖИТТЯ і БУТТЯ (БіЖ) заступник Федерації футболу Недригайлівщини Юрій Сердюк, жаль, що через карантинні заходи на стадіоні немає уболівальників. У Недригайлові уміють підтримувати своїх улюбленців. І в цьому б матчі така вагома підтримка значно б допомогла в основному ще юним гравцям команди ФК «Недригайлів-Барса-2020 року»…

Словом, у підсумку гості перемогли з мінімальним рахунком 2:1, і взявши три очка закріпилися в лідируючій групі команд, які ведуть боротьбу за чемпіонство.

Серед цих команд і ФК «Явір» з Краснопілля. Команда від матчу до матчу не тільки додає в грі, а ще заробляє й такі необхідні очки. А в підсумку – нинішнє третє місце в турнірній таблиці.

З командою ФК «Україна-Аграрна» (Токарі) краснопільська команда грала кілька років поспіль у Першій лізі першості Сумщини. І зауважимо, що всі матчі між командами були і напруженими, і вирішальними – впливали на турнірне становище.

І в поєдинку 4 туру ця істина підтвердилася. Граючи швидко, майстерно й технічно гравці обох колективів не тільки йшли в атаки, які створювали небезпеку у чужих воріт, але й чітко діяли у своїх володіннях, щоб не допустити промаху.

І все ж таки, мабуть, найвагомішого промаху у поєдинку допустили токарівці, коли не втримали Антона Бушлю. І він на 60 хвилині вразив їхні ворота, зробивши рахунок 1:0 на користь господарів.

І як виявилося. цей гол став і переможним у грі, і приніс три бали до турнірної скарбнички краснопільців.

У нинішнього «Явора» є один досить цікавий нюанс. Поки що в команді не визначився явний голеодор. А голи у ворота суперників забивають різні футболісти.

Тобто, небезпеку можна очікувати від будь-якого гравця з Краснопілля, який опиниться біля чужих воріт.

І якщо така тенденція буде тривати, то краснопільцям можна сподіватися, що вона принесе успіх і в Северинівці, де через кілька днів відбудеться півфінальна гра на Кубок Сумщини з футболу. І за вихід до фіналу у ній посперечаються місцевий ФК «Колос» та ФК «Явір» (Краснопілля).

А поки що констатуємо, спільні зусилля всіх гравців на чолі з головним тренером Анатолієм Прилєпою приносять свої плоди у чемпіонаті – ФК «Явір» розташувався на третій турнірній сходинці, відстаючи тільки на дещицю від лідерів – команд ФК «Нафтовик» (Охтирка) та ФК «Тростянець» (Тростянець).

А те, що ці команди на сьогодні є лідерами, підтвердили їхні перемоги в 4 турі.

Особливо яскравою вона стала у виконанні футболістів із Тростянця. Саме півфіналіст Кубку області з футболу северинівський «Колос» на своєму полі нічого не зміг вдіяти проти гравців ФК «Тростянець».

Голи забивали тільки гості – Деряпа Денис (23 хвилина), Богачов Дмитро (40), Анцибор Андрій (45), Гайван Валерій (75), Ревін Микита (84 хвилина).

У підсумку – 5:0 на користь тростяничан.

Ніяк не може здобути хоча б очко ФК «Ромни» (Ромни). Вдома він пропустив три м’ячі від ФК ТОВ «Велетень» (Глухів). У ворота ж гостей роменчани не забили жодного.

За глухівчан відзначилися Москаленко Антон (45 хвилина), Велієв Агіл (68 хвилина), Старченко Денис (71 хвилина).

Напруженою видалася гра у Кролевці. Тут ФК «Кролевець» вів наполегливу боротьбу проти ФК «Альянс-2» з Липової Долини.

На 51 та 64 хвилинах Юрій Соломський двічі «розписувався» у воротах гостей. Однак липоводолинці боролися до останніх секунд гри. І вже на доданій післяматчевій хвилині Ростиславу Парасотченку вдалося «розмочити» ворота господарів.

Проте цього голу не вистачило навіть для нічиєї…

Ось як виглядає турнірна таблиця у Вищій лізі чемпіонату Сумщини з футбол станом на 12 липня 2020 року:

  1. ФК «Тростянець» 3 3 0 0 13-2 9

  2. ФК «Нафтовик» (Охтирка) 3 3 0 0 9-2 9

  3. «Явір» (Краснопілля) 4 2 2 0 6-3 8

  4. ФК ТОВ «Велетень» (Глухів) 4 2 0 2 6-6 6

  5. «Колос» (Северинівка) 4 1 2 1 5-7 5

  6. ФК «Кролевець» (Кролевець) 4 1 2 1 5-7 5

  7. ФК «Альянс-2» (Липова Долина) 4 1 2 1 6-5 5

  8. «Україна-Аграрна» (Токарі) 4 1 1 2 3-7 4

  9. ФК «Недригайлів-Барса-2003» (Недригайлів) 4 0 1 3 4-9 1

  10. ФК «Ромни» (Ромни) 4 0 0 4 4-13 0

Примітка: перша колонка – місце, друга – назва команди, третя – кількість проведених ігор, четверта – перемоги, п’ята – нічиї, шоста – поразки, сьома – різниця забитих і пропущених м’ячів, восьма – набрані очки. Наступний 4 тур у Вищій лізі чмпіонату Сумщини з футболу відбудеться в суботу, 11 липня 2020 року.

Серед бомбардирів лідирують Максим Бойко (ФК «Альянс -2»), Валерій Гайван (ФК «Тростянець») та Юрій Соломський (ФК «Кролевець»), які забили по 3 м’ячі у ворота суперників.

Наступний 5 тур у Вищій лізі чмпіонату Сумщини з футболу відбудеться в суботу, 18 липня 2020 року.

Іван Житник, член Національної спіли журналістів України.

На світлині: грають команди ФК «Недоигайлів-Барса-2013» (Недригайлів) та ФК «Нафтовик» (Охтирка).

Світлина Юрія Сердюка.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.