Вища ліга чемпіонату Сумщини з футболу: після двох турів у трійці лідерів ФК «Колос» (Северинівка), ФК «Явір» (Краснопілля) та ФК «Альянс-2» (Липова Долина)

Як уже повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі СПОРТ, у Вищій лізі чемпіонату Сумщини з футболу 2 тур відбувся вчора, 27 червня 2020 року.

Нагадаємл його результати:

ФК «Недригайлів-Барса-2003» (Недригайлів) - ФК ТОВ «Велетень» (Глухів) – 1:3

ФК «Ромни» (Ромни) - ФК «Україна-Аграрна» (Токарі) – 1:2

ФК «Колос» (Северинівка) - ФК «Альянс-2» (Липова Долина) – 1:1

ФК «Явір» (Краснопілля) - ФК «Кролевець» (Кролевець) – 1:1

Матч між командами ФК «Нафтовик» (Охтирка) та ФК «Тростянець» (Тростянець) перенесена на пізніший термін.

До слова, сьогодні, 28 червня 2020 року, на стадіоні «Ювілейний», що в місті Суми, відбудеться футбольний матч за Суперкубок.

Його розіграють володар Кубку Сумщини ФК «Тростянець» та чемпіон Вищої ліги Сумської області з футболу 2019 року ФК «Суми». Початок матчу о 18 годині.

Пряму його трансляцію уболівальники можуть подивитися на сайті http://ffs.sumy.ua/

Краснопільський ФК «Явір» (на світлині) – дебютант Вищої ліги, другий за чотири дні поспіль матч проводив на своє му полі «Колос». А загалом протягом минулого тижня – це вже третій в Краснопіллі поєдинок.

І як тут не пошкодуєш, що через карантинні заходи уболівальники не можуть повболівати за свою улюблену команду.

Тим паче, що «яворівці» демонструють досить змістовну, цікаву та найголовніше – майстерну гру.

Здобувши перемогу в 1 турі. краснопільці, звичайно ж, налаштовувалися й на позитив у своїй другій грі в чемпіонаті.

Правда, якщо в попередньому матчі проти них грали теж дебютанти ліги – комада ФК «Недригайлів-Барса-2003», то в цьому поєдинку їм потрібно було змагатися з досвідченим колективом ФК «Кролевець». А він – відомий клуб на Сумщині, який вже не один сезон провів у «вишці», маючи в своєму активі й завойовані тут призові місця.

Отож, про якесь розслаблення на гру від краснопольців, навіть не будемо й згадувати. Обидві команди вийшли на зелений килим стадіону зосередженими й згуртованими.

Поєдинок проходив цікаво, і важливо, що майже до останньої секунди не можна було передбачити його кінцевий результат. Шанси на перемогу мали і краснопільці, й кролевчани. Можливо, в господарів їх було дещо більше. Та про це згодом може й забутися, а от підсумок матчу залишиться в історії футболу Сумщини.

А його зафіксовано – 1:1.

Майже відразу після свитка про початок матчу, гості пішли в атаку. Господарі не змогли, а чи не встигли згрупуватися, тому й відповідної концентрації ще не встигли набрати. І отримали від Юрія Соломського вже на 3 хвилині м’яч в свої ворота.

Та віддамо належне краснопільцям, вони відразу й зрозуміли, що так можна пропустити ще не один гол. А це, безсумнівно, в їхні плпни не входило. Тому футболісти стали чітко дотримуватися плану гри від їхнього досвідченого тренера Анатолія Прилєпи.

Досвідчений Ігор Шелест майже відразу після свистка, але тепер вже про початок другого тайму, зрівняв рахунок – 1:1.

Як потім виявилося, саме такий підсумок і став остаточним у поєдинку. І він дозволив ФК «Явір» бути в трійці лідерів чемпіонату опісля 2 турів…

Матч на недригайлівськомц КСК «Колос» між дебютантом ФК «Недригайлів-Барса-2003» та одним з його старожилів – ФК ТОВ «Велетень» (Глухів) розпочався досить жваво.

Та це, мабуть, і не дивно, бо обидві команди в 1 турі зазнали поразок, і прагнули довести, що програші – то випадковість.

А ще в недригайлівців у складі чимало молодих, але амбітних футболістів. І, зрозуміло, що юні гравці не тільки хочуть себе добре зарекомендувати, а й довести, що вони налаштовані на перемоги, а не бути статистами ліги. Вони це й підтвердили в матчі. І забили, як мовиться, м’яч у роздягальню.

Це зробив Денис Старченко. І такий рахунок тримався до 77 хвилини.

У глухівській команді є й молоді, але більшість тих футболістів, які вже мають успіхи в чемпіонаті Сумщини з футболу, виступаючи у Вищій лізі.

Відомо, що у футболі досвід відіграє неабияку роль. І це підвередили глухівські футболісти. Протягом двох хвилин – 77 та 79 – Сергій Одинець зрівняв рахунок, а досвідчений, відомий футболіст у області Агіл Велієв вивів гостей уперед.

І господарі так вже й не змогли оговтатися від такого несподіваного повороту подій, і на 89 хвилині ще один м’яч залетів до їхніх воріт. Його автором знову став Сергій Одинець, теж, до слова, досвідчений футболіст, який пограв у відомих українських клубах…

Футбольною драмою для роменських гравців команди ФК «Ромни» завершився їхній матч проти ФК «Україна-Аграрна» (Токарі).

Владислав Радченко на 19 хвилині вивів господарів уперед.

Коли пішла остання хвилина основного часу, здавалося, що роменці отримають свої 3 залікових бали.

Та коли завершилася вже 5 компенсована хвилина в поєдинку, ці бали до своєї турнірної скарбнички поклали гості.

За дві доданих 4 та 5 хвилини гри у воротах роменців «розписалися» токарівці Віталій Гученко і Артем Атаманюк.

Тим самим, принісши своїй команді радість, а роменцям – розпач…

Так уже сталося, що в цьому турі центральним матчем був поєдинок між ФК «Колос» (Северинівка) та ФК «Альянс-2» (Липова Долина). Перемігши в 1 турі своїх суперників, ці команди ввійшли до групи лідерів.

І після гри, яка завершилася внічию з рахунком 1:1, ці ж команди залишилися у лідируючій трійці.

Сергій Бабинін на 21 хвилині вивів господврів упере, а Артур Тодор під кінець першого тайму встановив рівновагу – 1:1

Ось як виглядає турнірна таблиця чемпіонату Сумської області з футболу серед команд Вищої ліги станом на 28 червня 2020 року:

  1. ФК «Колос» (Северинівка) 2 1 1 0 5-2 3 4

  2. ФК «Явір» (Краснопілля) 2 1 1 0 4-2 2 4

  3. ФК «Альянс-2» 2 1 1 0 4-2 2 4

  4. ФК «Нафтовик» (Охтирка) 1 1 0 0 5-1 4 3

  5. ФК «Тростянець» (Тростянець) 1 1 0 0 3-0 3 3

  6. ФК ТОВ «Велетень» (Глухів) 2 1 0 1 3-4 -1 3

  7. ФК «Україна-Аграрна» (Токарі) 2 1 0 1 3-6 -3 3

  8. ФК «Кролевець» (Кролевець) 2 0 1 1 2-5 -3 1

  9. ФК «Ромни» (Ромни) 2 0 0 2 2-5 -3 0

  10. ФК «Недригайлів-Барса-2003» (Недригайлів) 2 0 0 2 2-6 -4 0

Примітка: перша колонка – місце, друга – назва команди, третя – кількість проведених ігор, четверта – перемоги, п’ята – нічиї, шоста – поразки, сьома – різниця забитих і пропущених м’ячів, восьма – набрані очки.

Після 2 турів щільність у турнірній таблиці така, що після наступного туру може змінитися кардинально ситуація.

Скажімо, команди ФК «Недригайлів-Барса-2013» після вдалих звграних наступнихх матчів, можуть значно просунутися в турнірній таблиці.

І такий нинішній мінімальний розрив у набраних очках командами засвідчує, що всі без винятку клуби в цьому сезоні боротимуться за нагороди чемпіонату...

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.