Футбол … без футболістів

На світлині – це міні-футбольний стадіон в Буринському Павловському міському парку.

Не так давно, при нинішньому міському керівництві, він був збудований.

І збудований він був при дуже вагомій допомозі Анатолія Яковича Річкаля, колишнього прекрасного футболіста, першого заступника голови Сумської обласної ради.

Він народився й виріс у селі Черепівка Буринського району.

На жаль, дещо більше року його немає серед нас.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках вже неодноразово порушував питання щодо присвоєння імені Анатолія Річкаля даному міні-стадіону.

І є сподівання, шо депутати уже 8 скликання Буринської міської ради вирішать це питання позитивно…

А нині тут тихо – адже карантин.

Правда, останніми роками великий футбол у Бурині й на Буринщині зник. Тут вже давно не проводяться ні чемпіонати, ні будь-які турніри.

Немає й футбольної команди.

Футболісти в Бурині виросли непогані. Серед них – Олександп Ліфер, який виступає за один з відомих в Україні клубів та за збірну молодіжну команду України з міні-футболу.

Також на першість України серед юнаків грають за сумські команди Дмитро Зікратий та Володимир Фінцев.

Є в Бурині й інші талановиті футболісти, але команди немає.

Надія на юних футболістів ДЮСШ та їх тренера Романа Кондруха. Команда успішно виступає на всеукраїнських турнірах, але їй потрібна матеріальна допомога. Адже без неї сучасний футбол не зможе розвиватися.

Нині створюються в області ОТГ. Можливо, можна буде провести об’єднаний чемпіонат серед команд, які будуть створені в них.

Так воно може бути.

Та, скоріш за все, без Бурині. Тут вже втрачене покоління футболістів, яким від 17 до 19 років. Адже вони ніде не грали.

Карантин закінчиться...

В інших районах, швидше за все, розпочнуться чемпіонати з футболу.

Але точно – не на Буринщині.

Тут ще слово «футбол» пам’ятають, а от гравців – уже немає.

Словом, футбол … без футболістів.

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Світлина автора.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.