Юні футболісти Сумщини у Бурині зіграли на турнірі...

Як уже повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СПОРТ, у суботу, 05 жовтня 2019 року на Буринському міському стадіоні «Урожай» відбувся відкритий турнір з футболу серед команд юнаків (вихованців ДЮСШ) 2008 року народження та молодших.

У турнірі, присвяченому Дню захисника України, взяли участь 6 «дюсошовських» команд з міст Шостки, Сум, Путивля, Конотопа, Глухова та Бурині.

Усі ігри продемонстрували чудову майстерність юних футболістів.

Команди-учасниці були розподілені на дві групи по три команди.

Турнір пройшов за коловою системою.

Учасників його привітав Віктор Ладуха, голова Буринської міської ради.

У групі А грали комади ДЮСШ з Конотопу, Глухова та Шостки.

У групі Б змагалися команди ДЮСШ з Бурині та Путивля і команда КСДЮШ (Суми).

Гра буринських та сумських футболістів не виявила переможця – 0:0.

Наступна гра буринців проти путивлян принесла їм перемогу з мінімальним рахунком 1:0. Гол на свій рахунок записав Владислав Костів.

До слова, його було визнано кращим гравцем турніру з врученням цінного призу від голови Федерації футболу Сумщини Андрія Прохоровича.

А матч між сумськими та путивльськими юними футболістами закінчився «сухою» нічиєю – 0:0.

Таким чином, до фіналу з групи Б вийшла команда ДЮСШ (Буринь), де її очікували гравці з Конотопа. Вони у своїй групі перемогли футболістів Шостки з рахунком 3:1, і розійшлися миром з командою з Глухова – 0:0.

Гра між «дюсошовцями» Шостки та Глухова теж закінчилася з рахунком 0:0.

5 місце на турнірі вибороли гравці з Путивля, які в основний час зіграли з гравцями Шостки з рахунком 2:2.

Відзначимо, що путивляни в ході поєдинку програвали 0:2, але знайшли в собі сили зрівняти рахунок. А в пробитті післяматчевих пенальті в драматичні боротьбі перемогли – 4:3.

Пробиттям післяматчевих пенальті завершилася й фінальна гра між командами Конотопа та Бурині. У ній більш точними були контопці, які й перемогли з рахунком 3:2. В основний час суддя не зафіксував взяття воріт жодною з команд.

За бронзові медалі глухівчани проти сумчан у рівній, але напруженій боротьбі все ж таки вирвали перемогу – 1:0.

Було визначено кращих футболістів у деяких номінаціях.

Кращим бомбардиром турніру став футболіст команди ДЮСШ (Конотоп) Ярослав П’явка.

Кращим воротарем названо Андрія Дудукіна з команди ДЮСШ (Глухів), який не пропустив жодного м’яча у власні ворота.

Кращим півзахисником став Нікіта Гетьман з команди КДЮСШ (Суми).

Приз глядацьких симпатій вручено Максиму Радченку з ДЮСШ (Буринь).

Пам’ятними сувенірами було нагороджено кращих гравців кожної команди: Дорошенко Антон ДЮСШ (Буринь), Линник Артем ДЮСШ (Конотоп), Шкурат Максим ДЮСШ (Глухів), Ставинчук Дмитро ДЮСШ (Шостка), Бахмач Єгор ДЮСШ (Суми), Татарінов Євген ДЮСШ (Путивль).

Команда-переможець та призери турніру були нагороджені кубками, грамотами, медалями, солодкими подарунками та грошовими винагородами.

Турнір, який відбувся в місті Буринь, засвідчив, що на Сумщині є сильні дитячі команди, яким під силу боротися й на всеукраїнських хмаганнях.

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Світлина Ярослава Романчука.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.