Роман Кондрух і його команда...

До Дня освіти обласною відзнакою нагороджений тренер-викладач з футболу комунального закладу Буринської міської ради «Буринська дитячо-юнацька спортивна школа» Роман Кондрух.

А вчора, 05 жовтня 2019 року, на Буринському міському стадіоні «Урожай» відбувся престижний відкритий турнір з футболу серед команд юнаків (вихованців ДЮСШ) 2008 року народження та молодших.

У турнірі, присвяченому Дню захисника України, взяли участь 6 «дюсошовських» команд з міст Шостки, Сум, Путивля, Конотопа, Глухова та Бурині.

Усі ігри продемонстрували прекрасну майстерність юних футболістів.

А переможцем турніру стали гравці з Конотопа, які в фіналі перемогли гравців Бурині завдяки післяматчевим пенальті.

Срібні медалі прикрасили груди вихованців Буринської ДЮСШ.

А в червні 2019 року в місті Куп’янськ на всеукраїнському турнірі з футболу буринські «дюсошовці» теж виступили прекрасно. Перемогли дві харківські команди, а поступилися в досить цікавій боротьбі флагманам українського футболу командам ФК «Динамо» (Київ) та «Шахтар» (Донецьк).

Уперше в історії Бурині міська команда зіграла з грандами України!

А ще додамо сюди перемоги та чудові виступи на різноманітних всеукраїнських і обласних футбольних змаганнях. Є чим пишатися!

І, на моє переконання, це повинно бути зафіксовано в Буринському районному краєзнавчому музеї імені П.Попова.

Так само, як і те, що вихованець Романа Кондруха – прекрасний футболст Олександр Ліфер також вперше в історії Бурині був викликаний до збірної команди України з міні-футболу (гравці до 21 року).

У свою чергу, ця збірна вперше в історії України провела міжнародний матч зі збірною командою Швейцарії.

І перший гол на 14 хвилині забив саме Саша Ліфер.

Про все це на своїх сторінках інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) детально розповідав.

Уже за юнацькі команди Сумщини в чемпіонатах України виступають виховагці Романа Кондруха – Олександр Зікратий, Ілля Михно та Володимир Фінцев.

Всі вони, завдячуючи своєму тренеру-вичтелю, й приносять славу Бурині.

І про це треба знати, про це потрібно розповідати…

Зі святом! З Днем працівників освіти, Романе Григоровичу!

Здоров'я Вам, і нових спортивних вершин!

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.