Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 5085

Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 7787

Депутати-футболісти з м’ячем на «ти»…

Не так давно Сумщина вітала своїх спортивних героїв – команду-учасницю VІІІ Всеукраїнської спартакіади серед депутатів України різних рівнів, що піднімала свої прапори в м. Чорноморськ Одеської області. Наші 22 депутати - переможці фінальних змагань обласної спартакіади - серед 334 спортсменів-любителів із 16 обласних команд-учасниць змагалися у 5 видах спорту: футзалі, волейболі, настільному тенісі, шахах та шашках. Депутати Сумщини захопили арбітрів і вболівальників майстерною грою, витривалістю, вмінням. У підсумку наші стали «срібними» призерами вдруге поспіль. Усім їм очільник обласних парламентарів Володимир Токар вручив у врочистій обстановці Подяки обласної ради.

Вітаючи «іменинників», Володимир Миколайович зазначив, що, не зважаючи на непростий для країни час, обласна влада, депутати не на мить не припиняють розвиток спортивного руху, підтримують любителів і професійних спортсменів у їхньому прагненні удосконалити своє уміння і отримувати перемоги. Цьому сприяє й матеріальна допомога окремим героям спортивних баталій, а також проведення спартакіад з різних видів спорту – приміром, наш атлетичний манеж особливо облюбували легкоатлети з різних куточків України, залучення нових спортивних кадрів, розвиток спортивної інфраструктури шляхом реконструкції спортивних залів, будівництва майданчиків тощо. У переважній більшості депутати обласної ради мають наріжним каменем своєї діяльності саме підтримку спортивних секцій, шкіл. Узагалі побутує така мрія: в кожному навчальному закладі мати штучне футбольне поле. Це дуже сміливий, але можливий і важливий проект!

Спортивне життя області не обмежується планами та вже здобутими досягненнями. Традиційними на теренах Сумщини стали різні змагання, зокрема й серед працівників органів місцевого самоврядування. На обласній спартакіаді сходяться у боротьбі за першість кращі спортсмени-аматори, пробують свої сили у змаганнях з футзалу, волейболу, настільного тенісу, шашок та шахів. Тепер завдання: проводити ігри ще з більшим азартом шляхом долучення якомога більшої кількості учасників.

Сумська обласна рада започаткувала щорічний турнір з шашок та шахів серед депутатів різних рівнів пам’яті екс-першого заступника голови Сумської обласної ради Анатолія Річкаля, який пішов за небокрай 6 квітня 2019 року. Анатолій Якович постійно опікувався проблемами спортсменів, саме під його орудою минулого року команда депутатів Сумщини вперше за історію змагань стала призером.

Своїм другим місцем на спартакіаді цього року сумські спортсмени завдячують насамперед успішному виступу футзалістів, які у фіналі поступилися одним м’ячем івано-франківцям. Парадоксально, що й минулого разу саме ці супротивники «відібрали» у нас золото. І ось тоді наші футболісти вирішили, що нарешті мають здолати колег з іншої області. Тож, не відкладаючи у довгий ящик, розпочали вже зараз підготовку до нових баталій.

Сьогодні, 20 серпня 2019 року, спортсмени з’їхалися на збори в обласний центр. Це будуть не тільки відповідальні тренування, уроки досвідчених майстрів футболу, а й ігри дружби з футболістами різних команд, віку, підготовки. Подейкують, що доведеться тримати удар і від футболістів збірної України з футзалу, що має завітати на Сумщину. Й хоча заявлено змагання як товариські, на майданчиках, безумовно, точитиметься запекла спортивна боротьба.

«Обласні депутати пишаються вашими успіхами, - сказала заступник голови обласної ради Тетяна Головко, яка відвідала футзалістів на їхній базі, - знаємо, що можете і вмієте перемагати. А тепер залишаться побажати вам лише переможних голів!»

Про все це повідав офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.