Команда «Космос» (Терни) виграла «Весняний Кубок ФК «Вікторія» з футболу

На футбольному стадіоні в Миколаївці втретє відбувся турнір «Весняний Кубок ФК «Вікторія». Це було напрочуд активне та цікаве свято дитячого футболу, мета якого – запалити спортивний вогник у підростаючого покоління нашого краю.

Участь у змаганнях взяли команди з Миколаївської, Улянівської (Білопільський районн), Тернівської (Недригайлівський район. Терни представляли юні футболісти команди «Космос» - БіЖ)) та Кириківської (Великописарівський район) шкіл. Всього у футбольному святі задіяли більше півсотні дітей, що зробило його дійсно масовим і цікавим.

Першу спортивну зустріч шкільних команд визначило жеребкування. У двобоях за вихід до фіналу зустрілися: Тернівська та Улянівська, Миколаївська та Кириківська.

У першій зустрічі переможцем вийшла команда з Тернів, у другій – з Миколаївки. Третє місце після серії післяматчевих пенальті посіли кириківські школярі.

Фінал, у якому зустрілися миколаївські та тернівські юні футболісти, був запеклим та інтригуючим! Спочатку гра була на рівних, але потім оборона Миколаївки посипалась і Терни забили 4 сухих м’ячі.

У підсумку, переможцем турніру «Весняний Кубок ФК «Вікторія» 2019 року стала команда «Космос» (Терни), а господарі отримали срібло змагань. Цікаво, що в минулому та позаминулому році у фіналі опинились ті ж команди, і жодна чи кожна з них була володарем Кубку ФК «Вікторія».

Ярослав Гончаренко, гравець футбольної команди Миколаївської школи: «Була важка гра. Знову нашим суперником у фіналі стала команда тернівської школи. Ми спочатку атакували, але потім щось пішло не так. У принципі, головне – участь, адже в минулому році ми вже були переможцями. Зробимо висновки. В наступному році обов’язково виграємо».

Андрій Совенко, гравець футбольної команди Тернівської школи: «Ми втретє беремо участь у турнірі на Кубок ФК «Вікторія», і вдруге перемагаємо. Дуже раді та задоволені таким результатом. Ми всі в захопленні від того, що змогли пограти в таких умовах, на такому полі. Дякуємо за таку можливість».

Команда Улянівки двічі займала призове третє місце, але цьогоріч була на сходинку нижче, проте отримала спеціальний приз глядацьких симпатій від Миколаївського селищного голови Івана Ігнатьєва.

Іван Ігнатьєв, Миколаївський селищний голова: «Футбольний клуб «Вікторія» прославив наше селище на всю України, ставши в минулому році Чемпіоном України з футболу серед аматорів. Мені приємно, що саме в Миколаївці втретє проходить такий турнір, і що саме до нас приїздять шкільні команди, і географія їх з кожним роком зростає. У нас найкраща футбольна інфраструктура на Сумщині, і все це завдяки Бондаренку Сергію Миколайовичу. До речі, селищна рада розпочала будівництво футбольного поля зі штучним покриттям, то ж найближчим часом можна буде грати в футбол цілий рік».

Іван Мороз, Кириківський селищний голова: «Ми вперше брали участь у цьому турнірі, і приємно, що команда нашої школи зайняла призове місця. Але головне – ми побачили такі умови розвитку футболу в Миколаївці, яких ще в області не було. Ваш стадіон, ваші футбольні поля, підхід до організації турніру – на найвищому рівні. Таке враження, що ми побули в Європі. Приємно, дякуємо за запрошення».

Першими отримали свої нагороди ті, хто індивідуально відзначився в турнірі.

Кращим гравцем дня бригада арбітрів визнала футболіста з Кириківки Геннадія Барну, кращим захисником став гравець Миколаївської школи Ярослав Гончаренко, кращим нападником – Андрій Совенко з Тернів, кращим воротарем – голкіпер Тернівської школи Данило Смородкін, який не пропустив жодного м’яча (!), кращий півзахисник – учень Улянівської школи – Віталій Вечорка, кращий бомбардир – Олег Чортенко з Тернів.

Усі переможці отримали шкіряні футбольні м’ячі з рук президента Федерації футболу Сумщини Андрія Прохоровича: «Я вітаю всі команди, які змагались у цьому турнірі. З кожним роком і рівень команд росте, і спортивний азарт, адже перемагає хтось інший , а це значить – молодь цікавиться спортом, цікавиться здоровим способом життя. Здоровим бути модно. Тому займайтеся спортом, готуйтеся до наступного турніру, адже ці змагання вже стали традиційними».

Весняний Кубок ФК «Вікторія» команда Тернівської школи отримала з рук його президента Сергія Бондаренка: «Як ми всі побачили, наш турнір став щорічним, традиційним, тому всім дякую за участь, за жагу і волю до перемоги, і хочу сказати, що всі перемоги залежать від бажання. Наш стадіон відкритий, будь ласка, тренуйтесь, грайте, і досягайте великих результатів, а ми готові цьому сприяти. Вітаю всіх, хто знайшов у собі можливість і як справжній спортсмен боровся за перемогу до останнього, вірю, що з року в рік футбольна молодь радуватиме незабутніми матчами!».

Після активних ігор можна було й підкріпитися!

Смачною крапкою Дня дитячого футболу в Миколаївці стала польова кухня – каша та чай покращили і до цього чудовий настрій присутніх на святі. Шквал позитивних емоцій, здорова спортивна атмосфера та хороше фізичне загартування дітей – це те, що хотіли подарувати учасникам турніру його організатори – футбольний клуб «Вікторія».

Про все це повідав сайт viktoriya.sumy.ua

На світлині: футбольна команда з Тернів.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.