КДК Федерації футболу України позбавив ПФК «Суми» професійного статусу

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СПОРТ повідомляв, що футбольний клуб «Суми», скоріш за все, буде позбавлений професійного статусу.

Причиною цьому стали договірні матчі.

Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ опублікував рішення щодо порушень кодексу етики і чесної гри ПФК Суми. КДК застосував до клубу, його керівництва і деяких футболістів відповідні санкції.

•ПФК Суми виключений зі складу учасників змагань ПФЛ і позбавлений статусу професіонального клубу. •ПФК Суми позбавлений права брати участь у поточному та майбутньому змаганнях.

•Президенту ПФК Суми Ростиславу Козару, помічнику головного тренера Олександру Мартюку і футболістам Єгору Луговому, Олегу Давидову, Тарасу Дураю, Сергію Гаращенкову заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та ін.) довічно.

З рештою санкцій щодо інших футболістів команди можна ознайомитись на офіційному сайті Федерації футболу України.

До слова, ПФК Суми може оскаржити дане рішення в Апеляційному комітеті ФФУ.

Таке рішення КДК ФФУ виніс після розгляду справи про участь клубу в договірних матчах. До цього ПФЛ України зробила заяву, в якій заявила про розгляд всіх матеріалів розслідування, яке проводилося з приводу договірних зустрічей за участю сумчан.

Генпрокуратура ще в листопаді минулого року надала докази договірних матчів за участю ПФК Суми. У документах також фігурував арбітр Першої ліги Віктор Арановський.

Президент Професійної футбольної ліги України Сергій Макаров висловлював надію , що клуб продовжить участь в Першій лізі, але тепер ПФК Суми став вже третьою командою, що не дограє поточний сезон до кінця (раніше з турніру знялися Кобра і Зірка), повідомив сайт portarena.com


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.