Михайла Фоменка, видатного футболіста й тренера, нагороджено Почесною відзнакою «За заслуги перед Сумщиною» ІІІ ступеня

Сьогодні, 19 вересня 2018 року, 70-річчя святкує видатний український футболіст і тренер, знаний у світі – Михайло Фоменко.

За видатні заслуги у спорті Сумська обласна рада нагородила ювіляра Почесною відзнакою «За заслуги перед Сумщиною» ІІІ ступеня.

Іменинника з днем народження привітали перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль та депутати обласної ради.

Вони йому побажали міцного здоров’я, бадьорого настрою, оптимізму та нових звершень.

«Для нас велика честь вручати найвищу нагороду Сумської обласної ради такій особистості, як Михайло Фоменко. Його шлях – зразок наполегливості, боротьби, нескореності, мудрості та безмежного таланту», – зауважив Анатолій Річкаль.

Відзначимо, що Михайло Іванович Фоменко народився 19 вересня 1948 року в селі Мала Рибиця Краснопільского району. Відомий за виступами у команді «Динамо» (Київ) та збірній команді Радянського Союзу.

Михайло Фоменко – триразовий чемпіон СРСР, володар кубку кубків УЄФА, Суперкубку УЄФА.

Гравець збірної СРСР (1972-1977) – срібний призер чемпіонату Європи - 1972, бронзовий призер Олімпійських ігор - 1976.

Заслужений майстер спорту СРСР (1975 рік).

Після завершення ігрової кар'єри – футбольний тренер. Заслужений тренер України. Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

З 26 грудня 2012 по 23 червня 2016 року працював головним тренером національної збірної команди України…


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.