Про «арифметику» на місцевих виборах у Буринській ОТГ…

Не станемо читачів інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) перевантажувати цифрами.

Тому зробимо тільки невеликий математичний аналіз.

У виборах депутатів Буринської міської ради та міського голови взяли участь понад 8 тисяч виборців.

За деякими даними (перепису ніякого, звичайно ж, не було) в Буринській об’єднаній територіальній громаді проживає понад 19 тисяч жителів, серед них – діти, які, зрозуміло, участі у виборах не брали.

У виборчому процесі брали участь кандидати від 10 політичних партій, від кожної – по 26 кандидатів, стільки ж депутатських мандатів.

Тобто, 260 претендентів на 26 депутатських місць.

На виборах було 3 округи. І від кожного обиралися 8 депутатів, а кандидатів було понад 80.

Отже, виходить так, що кожний кандидат мав по 10 суперників…

Відзначимо, що на посаду міського голови претендувало тільки 3 кандидати. Тобто, у кожного кандидата тільки два суперника.

І коли Віктор Ладуха, міський голова, (правда, заради справедливості відзначимо, щодо його легітимного визнання на цій посаді йде судовий процес) постійно повторює, що його підтримують десятки тисяч виборців, він, м’яко кажучи, лукавить, а якщо точніше – бреше... Бо виборців проголосувало всього тільки понад 8 тисяч, за нього – дещо більше 4 тисяч. Та й розрив від Івана Рябоконя, який був другим, не такий уже й значний...

Віктора Ладуху апріорі не можуть підтримувати кілька десятків тисяч жителів Буринської ОТГ, бо їх тут стільки навіть не проживає…

На світлині: місто Буринь – центр Буринської ОТГ.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.