Обрано нових голову та першого заступника голови Сумської обласної ради

Сьогодні, 3 грудня 2020 року, відбулося пленарне засідання першої сесії Сумської обласної ради восьмого скликання, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ВІДЕО подав її проведення наживо.

ДИВИТИСЯ ТУТ: https://ivanzhytnyk.com/videos/6917-persha-sesiia-sumskoi-oblasnoi-rady-vosmoho-sklykannia-priama-transliatsiia

Голова Сумської обласної територіальної виборчої комісії Яна Леоненко представила оновлений депутатський корпус, зазначивши, що віднині на обласних депутатів покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан громади, благополуччя жителів.

Серед депутатів є ті, хто вперше отримав мандат народного обранця, і ті, кому не вперше люди довірили представляти свої інтереси у найвищому в області органі місцевого самоврядування. У раді сформовано шість фракцій – політичних сил, які пройшли до обласного парламенту.

Яна Леоненко зачитала текст вітання від Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Депутати сформували тимчасову робочу президію засідання. Головуюча депутат Віра Лаврик від імені колег подякувала Володимиру Токарю за плідну, консолідуючу роботу на посаді голови обласної ради сьомого скликання у непростий для країни час, вручила квіти.

Слова подяки були адресовані й членам Сумської обласної територіальної виборчої комісії та її голові Яні Леоненко.

Далі перейшли до висунення кандидатів на посаду голови обласної ради восьмого скликання. Таємним голосуванням 39 голосами «за» було обрано представника партії «Слуга народу» Віктора Федорченка. За його опонента – представника ВО «Батьківщина» Вадима Лисого проголосував 21 депутат із 63 присутніх.

Першим заступником голови обласної ради обрано представника політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Олександра Стрельченка. Його кандидатуру підтримало 37 депутатів.

Оскільки перша сесія Сумської обласної ради восьмого скликання пройшла напередодні Дня місцевого самоврядування, голова обласної ради Віктор Федорченко привітав усіх присутніх із святом і побажав здоров’я, добробуту і гараздів, а також повірити в свої сили, відкрити для себе широкі можливості співпраці та партнерства з владою, ОТГ, бізнесом і соціальними інвесторами.

-Я впевнений, що з командою ініціативних і професійних обласних обранців ми виконаємо все намічене, - наголосив Віктор Михайлович.

У роботі пленарного засідання взяли участь народні депутати Ігор Молоток та Михайло Ананченко.

Після закінчення сесії голова Сумської обласної державної адміністрації Василь Хома привітав новообраних голову Сумської обласної ради Віктора Федорченка(на світлині) та першого заступника голови Олександра Стрельченка з обранням на високі посади та побажав плідної роботи на благо Сумщини.

Наступна сесія Сумської обласної ради запланована на 11 грудня 2020 року.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.