На Сумщині з 18 районів залишилося тільки 5…

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках регулярно розповідав про «районну епопею» в Сумській області.

І ось тепер вона вже остаточно завершилася.

Сьогодні, 17 липня 2020 року, Верховна Рада України ухвалила в цілому проєкт Постанови «Про утворення і ліквідацію районів».

За таке рішення проголосували 238 народних депутатів.

Зокрема, проєкт Постанови № 3650 передбачає утворення в 24-х областях та Автономній Республіці Крим 136 нових районів та ліквідацію існуючих 490 районів, та визначає, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району.

Відповідно до документу, вибори депутатів районних рад районів, ліквідованих згідно з цієї Постановою, не проводяться, а ліквідація та утворення районів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей проводиться після повернення цих територій під загальну юрисдикцію України.

А що на Сумщині?

У Сумській області тепер буде не 18, а тільки 5 районів – це Конотопський, Роменський, Сумський, Охтирський та Шосткинський.

Які колишні тепер уже райони ввійшли до новоутворених інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) детально розповідав у розділі ПОЛІТИКА…

На світлині: місто Буринь тепер уже не є районним центром.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.