На Сумщині залишать 3 райони із 18?

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках регулярно розповідає про процеси децентралізації, які відбуваються на Сумщині, а також про територіальну реформу...

За деякою інформацією, долю районів Сумської області попередньо визначили на спільній нараді Мінрегіону, Сумської ОДА, Сумської обласно ради, народних депутатів від Сумщини та групи зацікавлених експертів.

І начебто ухвалено рішення залишити в Сумській області 3 райони з 18 існуючих, а саме – Сумський, Шосткинський та Конотопський райони.

Також розглядався варіант створення 5 районів – Сумського, Шосткинського, Конотопського, Охтирського та Роменського.

До слова, така концепція була закладена у Моделі міжрегіональної обласної робочої групи зразка 2019 року. Однак, на нараді віддали перевагу варіанту, запропонованому незалежними експертами.

У кожному районі, окрім Сумського, буде 250-260 тисяч жителів.

Новоутворений Сумський район включатиме Сумський, Білопільський, Краснопільський, Тростянецький, Великописарівський, Охтирський та Лебединський райони.

До Конотопського району приєднають нинішній Кролевецький, Недригайлівський, Роменський, Липоводолинський та Буринський райони.

Ямпільський, Середино-Будський та Глухівський райони стануть частиною Шосткинського району.

Буцімто ще невизначеною лишилась доля Путивльського району, і поки що його не включено до жодного з нових можливих районів області. Вирішувати, до якого – Шосткинського чи Конотопського району, – має відійти Путивльський район, будуть в Сумській обласній державній адміністрації. Про своє рішення вона повинна буде повідомить до Кабінету Міністрів України.

Чи такий районний поділ буде на Сумщині, а чи ні – офіційно ще не вирішено.

Адже остаточно затвердити розподіл області на райони має Кабмін. А такого рішення ще не існує.

Логічно, щоуУхвалити це рішення потрібно не пізніше середини липня 2020 року.

Адже в серпні має розпочатись передвиборча кампанія до місцевих органів влади, яка має пройти в межах нових районів та громад.

А вибори повинні відбутися в останню неділю жовтня 2020 року…

Правда, це коли в події знову не втрутиться коронавірус, а чи інша якась пандемія.

Щось прогнозувати наперед нині край складно...

Тому все це – поділ Сумщини на 3 райони – виглядає поки що більш теоретично й політично.

Хоча такий поділ може бути й практичним...

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.