Бюджетна комісія Сумської обласної ради розподілила державну субвенцію закладам охорони здоров’я Сумщини

Як сказав у екслюзивному інтерв’ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) голова Сумської обласної ради Володимир Токар, депутати облради завжди вирішували і вирішують непрості питання життєдіяльності Сумщини. І особлива уваги приділялася й приділяється медичній галузі…

…Депутати обласної ради, котрі входять до комісії з питань бюджету зібралися аби погодити внесення змін до обласного бюджету 2020 року.

На засіданні були присутні заступник голови обласної ради Тетяна Головко, керівники профільних управлінь ОДА – Департаменту фінансів Олена Батраченко та управління охорони здоров’я Дмитро Кравцов, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Головне питання – розподілення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я на загальну суму 86 973 100 гривень.

Варто зауважити, що ці кошти надійшли в область завдячуючи неодноразовим зверненням обласних обранців до вищого керівництва країни з проханням виділити додаткові кошти на медичне забезпечення закладів охорони здоров’я Сумщини.

Майже 40 млн. грн з цієї суми розподілено на оплату поточних видатків, в тому числі заробітної плати, для тих медичних установ, які у ході медичної реформи з 1 квітня поточного року не можуть бути контрактовані, а відтак і отримувати фінансування з Національної служби здоров’я України. Це – Сумський обласний спеціалізований будинок дитини, Сумський обласний Центр медико-соціальної експертизи, Сумське обласне бюро судово-медичної експертизи та КЗ СОР Обласна база спецмедпостачання.

Відтак для обласного будинку дитини виділено 10,4 млн грн., для проведення належної медико-соціальної експертизи – 10,8 млн. грн, для проведення судово-медичної експертизи – майже 15 млн грн і 3 млн грн. – для бази спецмедпостачання.

Майже 16 млн. гривень надійде для передачі місцевим бюджетам області на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином. На сьогодні область забезпечена коштами у цьому напрямку на 61,8 відсотка від потреби.

Ці кошти розподілені пропорційно кількості хворих та враховуючи їхні потреби у лікуванні. Загалом на Сумщині 5308 людей, що потребують інсуліну та десмопресину.

Інші понад 30 млн. грн. залишаються в обласному бюджеті тимчасово нерозподіленими. Напрями, на які планується виділити ці кошти, потребують опрацювання.

Під час засідання комісії, за зверненням заступника голови Сумської обласної ради Тетяни Головко надане додаткове доручення Управлінню охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації звернути увагу на забезпечення засобами індивідуального захисту не лише працівників лікарень, а й тих закладів чи окремих працівників, які залучені до реалізації заходів щодо попередження розповсюдження та поширення на території області коронавірусної хвороби. Наприклад, медиків і соціальних працівників, які виїжджають до одиноких літніх людей чи осіб з інвалідністю; співробітників установ, що беруть участь у чергуванні на КПП та інших...

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.