Добрі справи: допомагати тим, хто потребує нині допомоги…

Якось раніше мені здавалося, що політичні партії спроможні здебільшого на піар, аніж на конкретні справи, тим більше – на добрі справи.

Адже вони завжди розпочинали активну діяльність напередодні виборів – особливо перед президентськими або ж «верховнорадівськими».

Менше це стосувалося місцевих виборів. Адже вважалося, що вони не такі важливі – і престиж депутата місцевої ради не йшов ні в яке порівняння з престижем депутата Верховної Ради України.

З приходом коронавірусу в Україну, здавалося б, повинні були активізуватися й політпартії. І навіть не для піару, а для допомоги хоча б тим, хто, в першу чергу, її нині потребує.

Проте політсили притихли – витримують затишшя.

Та виявилося, що не всі партійці зачаїлися та принишкли, зокрема, на Сумщині.

Не секрет, що у складні карантинні часи важко доводиться всім. Проте, все ж таки, найважче нині живеться малозабезпеченим жителям і пенсіонерам.

Адже ті мізерна допомога та зовсім маленькі пенсії поставили цих людей не тільки за межу бідності, а на поріг звичайного людського існування…

Враховуючи такі складнощі, на допомогу малозабезпечиним жителям області прийшла Сумська територіальна організація партії «Європейська солідарність».

240 коробок з наборами першої необхідності прийняли тут. Допомога була закуплена за кошти «Фонду Порошенка», розсортована в центральному офісі «Європейської Солідарності», а потім передана по регіонах.

Кожна упаковка, до слова, містить продуктові набори першої необхідності, а також рекомендації, як запобігти інфікуванню коронавірусом.

Таку допомогу отримають жителі Сумщини, які подали заявки на сайт «Солідарність» v2020.org.ua.

Платформа була спеціально створена для того, щоб кожен набір був переданий саме тим, хто найбільше того потребує.

Як зауважила в екслюзивному інтерв'ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) керівник секретаріату Сумської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Марина Нагорна, таку допомогу отримають сім’ї ветеранів АТО/ООС, люди з інвалідністю та малозабезпечені родини.

І як стало відомо БіЖ, депутати «Європейської Солідарності», активісти ГО «Справи громад» та волонтери уже почали доставляти персональну допомогу тим, хто її нині, під час карантину, негайно потребує…

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТЯ (БіЖ) у розділі СУСПІЛЬСТВО детально розповідав, що в ці нелегкі карантинні часи на допомогу малозабезпечиним жителям Сумщини прийшла Сумська територіальна організація партії «Європейська солідарність».

Активісти її допомагають тим, хто вкрай потребує допомоги.

Зокрема, напередодні свята Благовіщення, вони забезпечили продуктовими наборами першої необхідності дві сумські багатодітні родини.

Як розповів активіст Євген Тітаренко, до сумського осередку «Європейської солідарності» звернулися за допомогою Анжела Лемічко та Ганна Худолей.

У кожної з жінок – багатодітна родина, і їм досить скрутно доводиться під час карантину з продуктами харчування.

Партійці та депутати від «Європейської Солідарності» прийняли рішення закупити сіль, борошно, гречку, цукор, макаронні вироби та інші продукти харчування, і передали їх багатодітним родинам.

«Окрім того, що «Фондом Порошенко» надається гуманітарна допомога з Києва малозабезпеченим людям, ми зорганізували наших людей, депутатів, місцевих партійців і громадські організації, які теж допомагають. Це лише частина того, чим ми займаємося, щоб допомогти цим людям», – зауважив голова Сумської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Вадим Акпєров у екслюзивному інтерв’ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).

У дні карантину, який введений у зв’язку з пандемією коронавірусу, досить багато людей опинилося в скрутному становищі, не маючи змоги нині придбати собі найнеобхідніше для життя.

З проханням допомогти до Сумської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» звернувся протоієрей, настоятель храму Дванадцяти Апостолів ПЦУ Іван Чекалюк.

Він, зокрема, повідомив, що серед прихожан храму є одинокі люди похилого віку, які не мають змоги себе забезпечити навіть найнеобхіднішим.

Розглянувши прохання, було прийнято рішення в рамках волонтерського проекту «Солідарність – доброта єднає» передати пакунки з продуктовими наборами для допомоги цим людям.

Як зауважила інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) Марина Нагорна, розпочавши місцевий волонтерський проект, партійці та депутати вважають головною своєю метою допомогти в скрутному становищі саме тим, хто реально цього потребує, хто зіштовхнувся з труднощами в зв’язку з коронавірусом. І, отримавши прохання про допомогу, без роздумів було доставлено продуктові набори прихожанам храму….

До слова, жителі Сум уже отримують набори першої необхідності, які придбав та передав на Сумщину «Фонд Порошенка». Пакунки з продуктами та ліками прийняли партійці Сумської територіальної організації партії «Європейська Солідарність», і розвозять їх до адресатів.

Волонтери Сумської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» допомогли відомому краєзнавцю Сумщини, ексдиректору заповідника «Михайлівська цілина» Лідії Шеремет продуктовим набором та відвідали продуктову крамницю аби літня жінка лишалася вдома.

Як наголосив голова фракції «Європейська Солідарність» в Сумській міській раді Дмитро Лантушенко, нині вкрай важливо, щоб літні люди, які в групі ризику, залишалися по можливості вдома. І волонтери завжди раді відгукнутися на будь-яке прохання людей похилого віку чи самотніх матерів, які вдома з маленькою дитиною, і їм складно вийти з квартири чи будинку. «Проект «Солідарність – добро єднає» продовжується.

«Ми оперативно виконаємо ваше замовлення, допоможемо вам з закупівлею продуктів харчування чи ліків в аптеці, варто лише зателефонувати на нашу гарчу лінію за телефоном 0930960025», – підкреслює Дмитро Лантушенко.

Чому про все це детально розповів?

Щоб пропіарити Сумську територіальну партійну організацію «Європейська солідарність». Звичайно ж, ні. Бо в кожній політсилі є свої політтехнологи, експерти, піарщики тощо.

Все це я повідав тому, щоб зробити два важливих висновки:

  1. Сильна партійна організація тільки тоді, коли вона йде до людей і в спокійні часи, і в дуже нелегкі періоди.

  2. Можливо, й інші обласні партійні організації посилять свою активність, звернуть увагу на тих, хто нині в ці карантинні дні почуває себе не комфортно – безгрошів’я та бідність замучили.

Зрозуміло, карантин теж колись закінчиться. І майже відразу розпочнеться процес передвиборного марафону до виборів місцевих рад та голів ОТГ.

І, безсумнівно, відбудеться активізація всіх політсил і боротьба за довіру виборців – без неї не буває виборчих кампаній.

Однак, навіть хочеться, щоб всі ті, хто вступить у боротьбу за депутатські мандати, вже сьогодні зробили для своїх виборців щось корисне і важливе.

Та й коронавірус ще не відступив, а, можливо, підбирається до свого піку як в Україні, так і на Сумщині.

Проте – життя триває, і партійно-політичне – теж...

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.