Де ви нові політики? Ау!

Пригадується як на одних з перших виборів на початку 90-х років на одній із дільниць на Сумщині виборець викреслив у бюлетені всіх кандидатів у народні депутати, і власноруч дописав: «Голосую за свою першу любов Нюру…».

Минуло майже 30 років незалежності, а в Україні так і не виросло нове покоління політиків – сучасних.

Постійно – одні й ті ж…

На останніх виборах до Верховної Ради України виборці вирішили проголосувати за так звані «нові обличчя».

Проголосували.

А «нові обличчя» швидко якось «зморщилися» – все таки і політичного, і життєвого досвіду не вистачає.

І коли на наступних виборах всі кандидати будуть викреслені, а повториться напис на кшталт «Я голосую за свою першу любов Нюру…» – вже нікого не здивує.

І це буде невтішним підсумком для всіх попередніх і нинішніх політиків за роки незалежності України…

Проте...

2 січня 2012 року на БіЖ я написав статтю «Хто буде наступним президентом України?». І зауважив, що найбільше шансів тут має Петро Порошенко. Звичайно, тоді це здавалося мало ймовірним, щоб його обрали главою держави.

Однак моє передбачення справдилося. Хоча в події втрутилася ще й низка факторів – революційний майдан, війна на Сході України...

І мало хто, мабуть, не погодиться, що Петро Порошенко, як президент, Україну не здав. І багато зробив для того, щоб вона не була завойована, і не перестала існувати як незалежна держава...

Тому, й зараз можу спрогнозувати, що у Верховній Раді України може виникнути поки що ситуативна коаліція між фракціями «Слуга народу», «Європейська солідарність» та «Голос». Додатися сюди можуть і окремі позафракційні депутати.

Адже «Батьківщина» вже дала зрозуміти, що їхні нинішні політичні інтереси більше співпадають з інтересами «ОПЗЖ».

І ще про таке.

Там, де на виборах в ОТГ більшість наберуть депутати від «Слуги народу» та «Європейської солідарністі», там справи йтимуть краще, аніж в громадах, де переможуть «батьківщинці» та «опезежовці».

Чому?

Серед «зелених» є багато молодих амбітних, але не заплямованих політиків, а в рядах «європейськосолідарників» в основному досвідчені політики, але теж чимало з них незап'ятнаною репутацією.

Чи так воно буде насправді?

Поживемо – побачимо.

Карантин закінчиться колись, і вибори до місцевих громад все ж таки відбудуться...

За яким сценарієм?

Про нього дещо пізніше...

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.