Нові реалії політичного життя Сумщини

Наближаються вибори до місцевих рад…

Якими вони будуть – достроковими чи черговими – достеменно нині ніхто й не знає.

Чутки є різні.

Та зрозуміло єдине, що вибори до місцевих рад відбудуться, тому й почали до них готуватися політсили Сумщини.

Зокрема, в обласній партійній організації ВО «Батьківщина» відбулися суттєві зміни у керівництві. Замість Олександра Лисенка, який нині ще й голова міста Суми, облпарторганізацію очолив Вадим Лисий, який теж має доволі солідний досвід і стаж у перебуванні серед «батьківщинців».

Якось загубилась партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність», яка у верхах тепер має назву «Європейська солідарність». Можливо, до Сумщини зміна назви ще не дійшла, а, можливо, колишні «бппівці» ще не вирішили як далі себе вести. Тим паче, що серед них є й чимало тих, хто вже змінив не одну політичну орієнтацію.

Радикальна партія Олега Ляшка, яка не потрапила до Верховної Ради, якось притихла. Вона на Сумщині мала немало прихильників, працювала активно з виборцями. Тепер же інколи з екранів телевізора можна почути Олега Ляшка. А так поки що ніяких дій з боку «радикалістів».

УКРОП раптом нагадав про себе в Путивлі. Він там переміг на перших виборах Путивльської ОТГ, ще й голова громади Валерій Волков – теж їхній.

Партія «Опозиційна платформа – За життя» нагадує про себе окремими діями сумських партійців, які беруть участь у суспільному житті Сумщини. І в деяких районах області мають доволі непогану підтримку.

Голосів партії «Голос» в області щось не чути й досі. До речі, й «Слуги народу» активністю в громадсько-політичному житті поки що не запам’ятовуються. Напевне, все ще вірять у ту прихильність виборців, яку мали на попередніх як президентських, так і парламентських виборах.

Це щодо активності партійних сил на Сумщині.

А от регіональні еліти почали активно готуватися до місцевих виборів, щоб вже зараз зайняти місце в потрібному партійному потязі. Про це написав на своїй сторінці в Фейсбуці політолог Вадим Карасьов. За його словами, регіональні еліти активно готуються до місцевих виборів.

«Регіональні еліти почали активно готуватися до осінніх місцевих виборів, щоб вже зараз зайняти місце в потрібному партійному потязі. На одному прикладі покажу, чим вони керуються… На Сумщині обласну організацію партії «Наш край» очолив глава облради Володимир Токар. На партійній палітрі в облраді, вважаю, з'явиться нова група «Нашого краю». Посилення «Нашого краю» на Сумщині головою облради – сигнал від регіональних еліт, що місцеві вибори почалися», – написав Вадим Карасьов.

Експерт зазначив, що «Наш край» – не парламентська партія, але сьогодні до неї йдуть голови облрад, мери та інші представники місцевих еліт.

«Чому ж вони заходять в подібні проекти? Місцеві еліти добре розуміють ситуацію на місцях і орієнтуються на результати виборів в ОТГ. Дивимося на попередні результати гонок в ОТГ. Лідери: «Слуга народу», «Батьківщина», «Наш край». З ким простіше домовитися? Питання риторичне. Тим більше, що за моєю інформацією «Наш край» став самостійною партією і не залежить ні від олігархів, ні від будь-яких структур. В цьому плані елітам буде легше знайти спільну мову з партією», – повідомив Вадим Карасьов.

Також, підкреслив політолог, за партіями подібними «Нашому краю» немає негативного шлейфу.

«У «Нашого краю» взагалі хурал із співголів – немає одного лідера. А, отже, нікому акумулювати негатив. Чого не можна сказати, наприклад, про ту ж «Батьківщині», – вважає Вадим Карасьов.

Крім цього, пише експерт, у «Нашого краю» дуже зручна для місцевих виборів ідеологія.

«Прості і зрозумілі роботяги з регіонів проти київських політиканів», «господарники, які знають і вирішують місцеві проблеми». Підходить для місцевих еліт будь-якого регіону України », – резюмував політолог.

Як розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, голова Сумської обласної ради Володимир Токар очолив організацію партії «Наш край» в області.

Новообраного голову Сумської обласної партійної організації «Наш край» Володимира Токаря представляли співголова партії Олександр Мазурчак та депутат Верховної Ради України Сергій Шахов (на світлині).

«Сьогодні партія «Наш край» - одна з лідерів на місцевих виборах. За результатами виборів в об'єднаних територіальних громадах в минулому році «Наш край» закріпився в трійці лідерів. На сьогодні партію «Наш край» представляють понад 3700 депутатів в місцевих радах, а також близько – 100 міських, селищних і сільських голів. І наша команда щодня розширюється! Сьогодні до неї приєднався Володимир Токар», – зауважив Олександр Мазурчак.

У свою чергу, Володимир Токар пояснив, чому приєднався до «Нашого краю».

«За партію говорять її справи, а не слова. І результати виборів в громадах свідчать, що люди бачать і вибирають тих, кому варто довіряти. Саме тому я вирішив приєднатися до партії, яка представляє людей справи, професіоналів і господарників. «Наш край» – це розвиток Сумщини», – підкреслив він.

Співголова партії «Наш край», народний депутат Сергій Шахов зазначив, що для партії дуже важливо, щоб в кожному регіоні на чолі її організацій стояли професіонали, яким довіряють люди.

«Це, безумовно, посилення нашої партії на Сумщині», – сказав Сергій Шахов.

ДОВІДКОВО: нині партію «Наш край» представляють 3745 депутатів в місцевих радах і 82 міських, селищних і сільських голови.

Політичний сезон 2020 року на Сумщині стартував.

Який буде фініш?

Про це ми дізнаємося після проведення місцевих виборів.

Іван Житник, член Національної спілки журналістів України.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.