Відбулася 31 сесія Сумської обласної ради

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, 31 сесія Сумської обласної ради відбулася сьогодні, 20 грудня 2019 року.

Тобто, напередодні Новорічних свят. Тож перш, ніж приступити до прийняття важливих рішень, обласні обранці запросили до зали пленарного засідання почесних гостей, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

На цей раз саме учасникам танцювального та фольклорного колективів центру естетичного виховання Шосткинської міської ради випала висока честь вітати обласних самоврядців зі святами. Вони є учасниками обласного фестивалю дитячої творчості «Різдвяні передзвони», що вже п’ять років поспіль відбувається в Сумах напередодні зимових свят.

Голова обласної ради Володимир Токар щиро подякував дітям та їхнім наставникам за виступ і створення святкового настрою, який, без сумніву, додасть наснаги у депутатській важливій роботі. А щоб зафіксувати цю передсвяткову мить запропонував колегам зробити загальне фото.

Далі Володимир Миколайович виконав почесну місію – вручив відзнаки за самовіддану кращим сумчанам та озвучив заяву депутатів Олега Остапенка, Андрія Безрука, Валерія Чалого про їхній вихід із депутатської групи «За Сумщину».

Потім свої депутатські запити озвучили Володимир Пилипейко, Олександр Стрельченко, Володимир Поцелуєв, Андрій Кисіль, Тетяна Головко, Катерина Приходько.

Обласні обранці прийняли рішення про внесення змін до обласного бюджету Сумської області на 2019 рік, Регіональної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019-2021 роки, Обласної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2020 роки, Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2017–2021 роки.

Жваву дискусію викликало обговорення питання «Про обласний бюджет Сумської області на 2020 рік». Найбільш болючішою стала ситуація забезпечення життєдіяльності галузі охорони здоров’я.

Заступник голови обласної ради Тетяна Головко, голова бюджетної комісії Микола Березін, т.в.о. голови ОДА Ірина Купрейчик, директор департаменту фінансів ОДА Олена Батраченко, в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Надія Лисенко, депутати Микола Деркач, Микола Войтенко, Микола Ільченко, Валерій Толбатов, Олександр Будник та Олег Бояринцев висловили своє бачення щодо запропонованого для розгляду документа, внесли зауваження, до яких дослухалися при голосуванні обласні депутати. Ураховуючи пропозиції Обласний бюджет Сумської області на 2020 рік наразі не прийнято.

До цього питання депутати мають повернутися за кілька днів, бо область таки має увійти у новий рік з бюджетом як основою життєдіяльності регіону.

Підтримали депутати рішення Комісії з присудження Сумської обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії у 2019 році.

Далі на сесії було погоджено реорганізацію та зміну найменування обласних комунальних підприємств і закладів, надання дозволу на передачу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в оренду і перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Сумської області, які пропонуються до приватизації. Розглянули депутати кадрові питання, погодили звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України щодо удосконалення нормативно-правової бази з питань організації охорони здоров’я в умовах її реформування, щодо земельної реформи та інші документи.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.