Відбудеться 31 сесія Сумської обласної ради

Пленарне засідання 31 сесії Сумської обласної ради розпочнеться о 10 годині 20 грудня 2019 року у приміщенні адміністративної будівлі Сумської обласної ради.

На розгляд депутатів виносяться зміни до низки обласних програм. Зокрема до Регіональної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019-2021 роки, Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Сумській області на 2017-2020 роки, до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки. Змін торкнеться обласний бюджет Сумської області на 2019 рік.

Крім того, на порядку денному - обласний бюджет Сумської області на 2020 рік.

Будуть розглянуті майнові, кадрові та питання про присудження Сумської обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії у 2019 році, плани роботи та діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік.

Відзвітує тимчасова контрольна комісія Сумської обласної ради з питань вивчення функціонування ОКЗ «Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер».

Депутати мають намір розглянути клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України та ряд звернень до керівництва країни щодо захисту бджільництва, земельної реформи, недоцільності реорганізації Сумської митниці ДФС.

З метою попереднього обговорення відповідних матеріалів та проектів рішень із зазначених питань 18 грудня 2019 року відбудуться загальні збори депутатів, засідання постійних комісій та депутатських фракцій.

Цього ж дня засідання президії розпочнеться о 16 годині в залі засідань при голові обласної ради.

Як повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради, на черговому засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики, міжнародного та міжрегіонального співробітництва депутати під керівництвом голови Миколи Березіна знову взяли за пріоритет своєї роботи питання наповнення та виконання бюджету області за 2019 рік, погашення заборгованості щодо виплати заробітної платив бюджетних установах.

-Не допустимо, що наша область пасе задніх у цій важливій сфері життєдіяльності, хоча резерви є, - наголосив Микола Березін. – Не довиконали, як не прикро, своїх зобов’язань аграрії, відсутній контроль за прибутками приватних підприємств.

Заступник голови обласної ради Тетяна Головко зауважила, що необхідно звернути увагу й на виплату заробітної плати у малому та середньому бізнесі. Існує й досі ганебна практика видавати плату за здійснену роботу у конвертах, а, отже, бюджет не дораховується значної суми податків.

Відтак депутати акцентували увагу правоохоронних та фіскальних органів на порушенні чинного законодавства окремими платниками податків та рекомендували тримати на контролі питання наповнення місцевих бюджетів області, у тому числі повноти надходжень податку на доходи фізичних осіб, та повноти виплати заробітної плати працівникам малого та середнього бізнесу.

-Комісія бере під жорсткий контроль виконання бюджету області на поточний рік, - підсумував розмову Микола Березін.

Далі народні обранці заслухали інформацію директора департаменту фінансів ОДА Олени Батраченко щодо розподілу державної субвенції.

Так, стабілізаційна дотація з державного бюджету у сумі більше 8 млн грн буде спрямована на оплату заробітної плати працівників бюджетної сфери, зокрема закладів культури. дитячих садків, соціального захисту. Найгірша ситуація з невиплатою заробітної плати склалася у Путивльському та Середино-Будському районах, де, за всіма розрахунками, реальних коштів немає. Тому дана грошова допомога дозволить забезпечити людей фінансами.

Медична субвенції з державного бюджету місцевим у сумі трохи більше 30 млн грн також дозволить забезпечити заробітною платою медиків до кінця поточного року.

Обговорення даного питання було бурхливим й емоційним. Після чого депутати Тетяна Головко та Олександр Стрельченко, а їх підтримала і представник медиків Надія Лисенко, запропонували внести коригування до розподілу коштів медичної субвенції з державного бюджету. Зокрема на лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу виділити бюджету міста Сум – 660 000 грн, Глухова – 315 000 грн, Охтирки – 560 000 грн, Ромен – 460 000 грн, Шостки – 245 000 грн, Конотопа – 200 000 грн. На оплату праці з нарахуваннями збільшити на 200 000 грн бюджету міста Шостки.

Депутати погодили розподіл залишків коштів на виконання депутатських повноважень. Підтримано зміни до бюджету 2019 року. Зокрема відбудеться перерозподіл коштів між місцевими бюджетами на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних.

За рахунок відповідної субвенції з державного бюджету мають забезпечити житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Отримана субвенція дозволить здійснити нинішнього року повний розрахунок з надавачами побутових послуг населенню.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.