Відбулася 30 сесія Сумської обласної ради

Як і анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, сьогодні, 5 листопада 2019 року, під головуванням голови Сумсьої обласної ради Володимира Токаря відбулося пленарне засідання 30 сесії Сумської обласної ради.

На порядку денному стояло два питання: про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки і обласного бюджету Сумської області на 2019 рік, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Голова постійної комісії з питань регламенту Валерій Толбатов запропонував колегам розглянути також проект рішення про підсумки Обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Це питання, як і два попередні, не були проголосовані на попередній сесії обласної ради. Пропозиція була підтримана.

Далі народні обранці заслухали і погодили депутатські запити своїх колег Тетяни Головко, Миколи Березіна, Наталії Калініченко та Володимира Поцелуєва.

Запити стосувалися освітлення населених пунктів області, роботи закладів охорони здоров’я, розподілення машин швидкої допомоги для сільських амбулаторій тощо.

Депутати переважною більшістю голосів затвердили зміни до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки і обласного бюджету на 2019 рік. Таким чином, було здійснено перерозподіл видатків загального фонду та вільного залишку коштів обласного бюджету.

Так, збільшено видатки на заробітну плату працівникам Сумського обласного діагностичного центру, на вирішення нагальних питань функціонування Сумської обласної інфекційної клінічної лікарні імені З. Й. Красовицького, надана матеріальна допомога окремим громадянам за рахунок коштів, спрямованих на виконання депутатських повноважень депутатами обласної ради.

Також відповідно з рішенням ради збільшено видатки у сумі 25 475,113 тис. грн на капітальний ремонт амбулаторій загальної практики сімейної медицини, на забезпечення службовим автотранспортом медпрацівників комунальних закладів охорони здоров’я, які працюють у сільській місцевості, на придбання телемедичного обладнання для амбулаторій загальної практики сімейної медицини. З метою ефективного та раціонального використання бюджетних коштів перерозподілено між місцевими бюджетами обласні річні обсяги іншої субвенції з обласного бюджету місцевим для поховання учасників бойових дій та інвалідів війни. Затверджено й інші зміни до обласного бюджету.

На пленарному засіданні знову на перше місце виплила ситуація з невиплатою заробітної плати бюджетникам, насамперед медикам.

Голова бюджетної комісії Микола Березін пояснив, що це питання номер один для кожного обласного депутата. Тому за час каденції не випадково було проведено більше ста засідань профільної комісії саме з проблеми наповнення обласної казни, а відтак і забезпечення працівників бюджетної сфери заробітною платою. Цьому питанню присвятили кілька останніх зібрань, виїжджали в райони для з’ясування ситуації. На переконання Миколи Березіна, кошти для виплати заборгованості заробітної плати медика на місцях є, треба лишень більш відповідально і професійно до цього поставитись.

Своє занепокоєння з приводу невиплати заробітної плати медикам у деяких районах також висловили та внесли певні пропозиції депутати Віра Лаврик, Володимир Горох, Микола Ільченко, Олександр Теліженко, Володимир Поцелуєв.

У результаті дискусії було вирішено посилити спільну роботу обласних депутатів, органів влади в районах, ОТГ, сільських радах, де на рахунках до кінця року прораховуються значні залишки. Їх перерозподіл частково, а, може, і повною мірою врятує ситуацію. Крім того, рекомендовано ОДА розробити стратегію утримання закладів охорони здоров’я та негайно розглянути питання призначення головного медика області.

Результатом розгляду третього питання порядку денного пленарного засідання стало підбиття підсумків Обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади», що вдруге проводився з метою стимулювання творчої праці журналістів місцевих ЗМІ, які сприяли демократичним змінам в Україні.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.