Відбулася 29 сесія Сумської обласної ради: запропоновано утворити 6 районів на Сумщині

Сьогоднішє 25 жовтня 2019 року виявився в Сумській обласній раді емоційно насиченим. Зранку голова Сумської обласної ради Володимир Токар відкрив пленарне засідання 29 сесії обласної ради сьомого скликання. У порядку денному значилося 40 важливих для життєдіяльності регіону питань, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

У роботі сесії взяли участь 51 обласний депутат, запрошені керівники департаментів та управлінь ОДА, очільники міст, районів, ОТГ, правоохоронних органів, працівники ЗМІ, а також народний депутат України від фракції «Слуга народу» Анна Колісник. До речі, пані Анна, яка є нашою землячкою, бо народилася і виросла у Лебедині, напередодні відзначила своє 25-річчя. Очільник обласних обранців від імені присутніх привітав її з ювілеєм, побажав особистого щастя, плідної співпраці в майбутньому.

Перед початком роботи Володимир Токар також вручив відзнаки обласної ради та озвучив повідомлення про створення в обласній раді фракції політичної партії «Європейська солідарність» у складі 7 депутатів. Головою фракційного об’єднання обрано Дмитра Нагорного.

Далі депутати, заслухавши заяви громадян та зауваження колег, бурхливо обговорили порядок денний сесії. Не менш емоційно народні обранці озвучували й свої депутатські запити.

Внесені зміни до цілої низки обласних програм. Насамперед в Обласній комплексній програмі соціального захисту населення на 2017-2021 роки змінено обсяги фінансування на забезпечення відшкодування за встановлення пам’ятників та облаштування місць поховання загиблих учасників АТО та ООС, забезпечення твердим паливом сімей учасників АТО, надання одноразової допомоги сім’ям загиблих при виконанні службового обов’язку під час АТО, надання соціальної підтримки членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю у Революції Гідності та постраждалим учасникам Революції Гідності, забезпечення заходів з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю.

У рамках Комплексної програми поводження з відходами в Сумській області на 2016-2020 роки заплановано на умовах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів придбати для потреб міста Шостки сміттєвоз вартістю 1,5 млн грн. Планується також закупити шкільні автобуси, обладнані місцями для дітей з особливими потребами у ході виконання програми «Освіта Сумщини у 2019-2021 роках». Новенькими авто не тільки перевозитимуть дітей до шкіл, а й у вільний час використовуватимуть для транспортування дітей з інклюзивно-ресурсних центрів.

Також внесені зміни до низки інших обласних програм, які стосуються захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування, розвитку водного господарства, малого та середнього підприємництва. Підтримали депутати зміни до програм «Правопорядок на 2016-2020 роки», «Молодь Сумщини на 2016-2021 роки» тощо.

Однак народні обранці не погодили зміни до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 роки та до обласного бюджету Сумської області на 2019 рік. Депутати в даному випадку були солідарні з колегами з бюджетної комісії, які висловили свої зауваження і звернулися до ОДА з рекомендаціями врахувати їх при наступному розгляді питань на позачерговій сесії облради.

Обласні обранці підтримали клопотання щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України, Програму створення страхового фонду документації Сумської області на 2020-2022 роки.

Затвердили майнові та кадрові питання.

Доручили голові обласної ради направити до вищого керівництва держави низку звернень. А саме: з приводу необхідності утворення на території Сумської області 6 районів, щодо фінансування з державного бюджету компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян, недопущення запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення, лісовпорядкування дочірніх підприємств Сумського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Сумиоблагроліс» та заборгованості із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області.

Під час засідання сесії депутати обласної ради від фракції «Батьківщина» поставили політичні інтереси вище важливих процесів, які сьогодні відбуваються в Україні та на Сумщині зокрема. Вони відсторонилися від голосування питань, які вкрай необхідні для життєдіяльності Сумщини та покинули залу засідань.

Підбиваючи підсумки роботи пленарного засідання 29 сесії, голова обласної ради Володимир Токар запросив колег до активної участі в обласному щорічному турнірі з шашок та шахів серед депутатів усіх рівнів пам’яті першого заступника голови обласної ради Анатолія Річкаля. Його започатковано обласною радою спільно з Сумською обласною організацією фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». Цьогоріч змагання стартують 8 листопада і пройдуть в адміністративній будівлі Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.