Першими кроками Володимира Зеленського задоволені 63,0 відсотка українців

Новообраний президент Володимир Зеленський має довіру 70% громадян України й 63,0 відсотка українців позитивно оцінюють перші кроки шостого президента й його команди.

Про це свідчить опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва й Київського міжнародного інституту соціології, проведене 8-20 серпня.

Володимир Зеленський має найвищу довіру за усі часи серед усіх українських президентів. Позитивний баланс довіри-недовіри мають і лідери його команди – Дмитро Разумков (+25%) та Андрій Богдан (+5%).

Лідери інших парламентських сил мають негативний баланс довіри-недовіри: Святослав Вакарчук (–25%), Юрій Бойко (–37%), Юлія Тимошенко (–63%), Петро Порошенко (–72%).

Перші кроки президента Зеленського та його команди позитивно оцінюють 63% громадян, негативно – 13%, ще 24% не визначилися.

Позитивні оцінки переважають в усіх регіонах України: західному (72%), центральному (65%), південному (48%) та східному (64%).

Переважно позитивно оцінюють перші кроки Зеленського і представники усіх вікових груп, особливо – молоді (76%).

Серед виборців політичних сил, представлених у Верховній Раді, найбільш позитивно оцінюють перші кроки нового президента виборці його партії «Слуга народу» (86% – позитивно, 1,5% – негативно).

Переважно позитивно оцінюють його першу діяльність і виборці партії «Батьківщина» та «Опозиційна платформа – За життя».

Негативно його дії оцінюють виборці партії Петра Порошенка «Європейська солідарність».

«Демініціативи» і КМІС з 8 по 20 серпня 2019 року опитали 2040 респондентів у 103 населених пунктах у всіх областях України, окрім АР Крим і окупованих частин Донецької та Луганської областей. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%, повідомив сайт pravda.com.ua

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.