Не відбулася 39 сесія Бринської районної ради, бо не було кворуму…

Як анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі ПОЛІТИКА, сьогодні, 21 серпня 2019 року, у Будинку ради повинно було б відбутися пленарне засідання 39 сесії районної ради 7 скликання.

Як розповів БіЖ голова Буринської районної ради Євгеній Рябоконь, на початку засідання о 10 годині із 34 депутатів загального складу районної ради, з`явилися лише 15. Але ж відповідно до п.12 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія ради є повноважною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради, тобто. не менше 18.

Нагадуємо також про те, що в результаті бездіяльності Буринської районної виборчої комісії, новий склад якої так і не сформовано, в депутатському складі Буринської районної ради не проведено заміщення п’яти депутатів, які достроково склали повноваження.

Таким чином, діючих депутатів залишилось тільки 29. На жаль, вже склалась така тенденція, що декілька останніх пленарних засідань ради не відвідують в повному складі депутати, які представляють Буринську районну партійну організацію Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та Буринську районну організацію Радикальної Партії Олега Ляшка, а також інколи відсутні деякі депутати від інших політичних парторганізацій.

Так сталося і сьогодні.

Не можна заперечити той факт, що дехто з відсутніх депутатів дійсно мали поважні причини, але були і такі, хто до останнього дня не повідомив про неможливість взяти участь у роботі сесії.

Тобто, не з’явились без поважних причин, а саме: Ліщенко Микола Іванович, Грома Анатолій Григорович, Салій Володимир Дмитрович, Ярошенко Микола Олексійович, Заєць Володимир Григорович, Семенюта Віта Михайлівна.

І присутність цих депутатів могла б забезпечити прийняття внесених на розгляд 39 сесії Буринської районної ради 11 проектів рішень.

Особливу увагу хочеться звернути на найважливіше питання порядку денного, а саме «Про внесення змін до рішення районної ради сьомого скликання від 19.12.2018 «Про районний бюджет Буринського району на 2019 рік», де заплановано виділення коштів для погашення частини заборгованості з виплати заробітної плати медичним працівникам та технічному персоналу загальноосвітніх шкіл району, а також продовження газифікації села Сніжки.

Шановні народні обранці, самоусунення від виконання обов’язків депутата Буринської районної ради – це, в першу чергу, неповага до своїх виборців, а також до колег депутатів, які, не зважаючи на зайнятість та особисті справи, знаходять час та майже завжди беруть участь у роботі ради.

Адже саме питання, які стосуються життєдіяльності громади району, та ті, які спрямовані на вирішення її проблем розглядаються на сесіях ради.

Сподіваємось на те, що депутати Буринської районної ради виконають перед своїми виборцями обов’язки передбачені п.4 ст.49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», і зберуться 28 серпня 2019 року о 10 годині в приміщенні Будинку ради на пленарне засідання 39 сесії Буринської районної ради...

На світлині: Будинок ради в місті Буринь.

Фото Івана Житника.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.