На Путивльщині дільнична виборча комісія потрапила під кримінал…

Путивльським відділом Конотопської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно голови, секретаря та трьох членів дільничних виборчих комісій, які підписали протоколи про підрахунок голосів виборців 21 липня 2019 року до їх заповнення та не на засіданні виборчої комісії.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 3 ст. 158 КК України, яка передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Обвинувачені свою провину визнали, відтак разом з обвинувальним актом до суду направлено угоду про визнання винуватості. Прокурор та обвинувачені, діючи в рамках чинного законодавства, дійшли згоди на призначення більш м’якого покарання.

«З урахуванням обставин кримінального провадження, осіб обвинувачених та відсутності тяжких наслідків від вчиненого злочину, сторони дійшли згоди на призначення покарання у виді штрафу 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 грн) з позбавленням права обіймати посади у виборчій комісії, комісії з референдуму строком 1 рік», – розповів начальник Путивльського відділу Конотопської місцевої прокуратури Павлуш Погосян.

На даний час обвинувальні акти разом з угодами про визнання винуватості перебувають на розгляді суду, повідомила Прес-служба прокуратури області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.