Відбулася 28 сесія Сумської обласної ради

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА повідомляв, що 26 липня 2019 року відбудеться 28 сесія Сумської обласної ради.

Також БіЖ у розділі ВІДЕО провів пряму трансляцію пленарного засідання сесії.

Перед початком роботи голова Сумської обласної ради Володимир Токар вручив відзнаки Верховної Ради України та обласної ради.

Далі було озвучено кілька повідомлень. Володимир Токар проінформував про припинення діяльності фракцій БПП «Солідарність» і політичної партії «Опозиційний блок» в обласній раді та створення нових депутатських груп «За Сумщину» у складі 13 депутатів та «За життя» - 6 однодумців. Депутат Родіон Дученко повідомив про свій вихід з фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді.

Депутати підтримали 10 депутатських запитів своїх колег Тетяни Головко, Володимира Пилипейка, Марії Коняєвої, Юрія Клименка, Олександра Будника, Олександр Стрельченка та Олександра Непочатова.

Народні обранці на прохання своїх виборців порушили питання щодо землевідведення та майна, соціального захисту сімей загиблих учасників АТО в області, ремонту доріг між селами Великописарівського району, додаткового фінансування освітньої та медичної галузей Буринщини, забезпечення ліками безкоштовними та пільговими за рецептами лікарів на Великописарівщині та інші.

На порядку денному пленарного засідання 28 сесії обласної ради стояло 32 питання, які депутати розглянули оперативно й результативно.

Насамперед, було внесено ряд змін до обласних програм та бюджету. Погоджено низку пропозицій щодо врегулювання майнових проблем.

Затверджено призначення керівників Конотопського медичного училища, Лебединського педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка, Атинського психоневрологічного інтернату. Внесено зміни до рішень обласної ради «Про утворення та обрання постійних комісій Сумської обласної ради сьомого скликання» та «Про організацію пропускного режиму та охорони в адміністративній будівлі Сумської обласної ради», а також до програми сприяння розвитку місцевого самоврядування та територіальних громад у Сумській області на 2017-2021 роки». Припинено діяльність комісії з питань поновлення прав реабілітованих.

Значну увагу депутати приділили обговоренню змін до програми економічного і соціального розвитку. Особлива дискусія розгорілася довкола виділення коштів для виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію променевого відділення №2 з будівництвом приміщень для встановлення лінійного прискорювача в ОКЗ «Сумський обласний клінічний онкологічний диспансер». Прийняття виваженого рішення з цього питання надасть можливість області залучати інвесторів і брати участь у конкурсі ДФРР щодо цього об’єкта.

Депутати постійно переймаються проблемою створення сприятливих умов для подальшого розвитку суб’єктів господарювання агропромислового комплексу. Саме це, на їх думку, забезпечить значні надходження податків та зборів до бюджетів різних рівнів, утримає та створить робочі місця у сільській місцевості.

Тому на пленарному засіданні обласні парламентарі проголосували за звернення до Кабінету Міністрів України з проханням ініціювати внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2019 рік».

А саме: збільшити суму бюджетних асигнувань у 2019 році для аграріїв України до 400 млн гривень. в тому числі Сумської області – не менше 19,5 млн гривень.

Про все це повідав офіційний сайт Сумської обласної ради.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.