Відбулася 25 сесія Сумської обласної ради: перерозподілено кошти обласного бюджету в сфері охорони здоров’я

Як і анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) в розділі ПОЛІТИКА, сьогодні, 25 січня 2019 року, пройшла двадцять п’ята сесія обласної ради сьомого скликання.

На початку пленарного засідання депутати вшанували хвилиною мовчання голову Кролевецької районної ради Миколи Авраменка, який передчасно пішов з життя вчора, 24 січня 2019 року, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Далі обласні парламентарі озвучили свої депутатські запити.

Так, Галина Меньшова просить сприяння у наданні матеріальної допомоги на лікування жителю Путивля.

З подібним запитом – щодо стану забезпечення ліками хворого охтирчанина – звернувся Юрій Меєрович.

Катерина Приходько порушила питання газифікації сіл Стінки та Залізняк Сумського району.

Тетяна Головко акцентувала увагу на діяльності голови Роменської організації мисливства та рибалок і просить правоохоронні органи та керівництво Державного управління лісового та мисливського господарства перевірити роботу вказаної організації.

Два запити надійшло від Миколи Березіна. Перший стосувався створення робочої групи і втілення в життя комплексної програми «Здоров’я жителів Сумщини». Особливо його турбує питання здоров’я жителів сіл. Другий запит направлений на роботу спортивних закладів в районах і містах області.

На розгляд депутатів цього дня було винесене лише одне питання: «Про внесення змін до рішення Сумської обласної ради від 14.12.2018р. «Про обласний бюджет Сумської області на 2019 рік».

Його депутати погодили одноголосно.

Зміни стосуються перерозподілу коштів обласного бюджету в частині галузі охорони здоров’я.

46 млн. грн. будуть передані управлінню капітального будівництва Сумської ОДА для виконання робіт по будівництву амбулаторій в сільських населених пунктах. Планується, що в рамках співфінансування з місцевими бюджетами буде зведено 13 нових амбулаторій.

Частину залишків коштів іншої субвенції з місцевих бюджетів області буде спрямовано на збільшення бюджетних призначень управлінню охорони здоров’я Сумської ОДА для забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості.

Виступив із заявою наприкінці сесії депутат Ігор Науменко. Він зазначив, що є непоодинокі випадки, коли водії маршрутних таксі не зупиняються, коли бачать військовослужбовців.

Скоріш за все, причина у пільговому проїзді військовиків.

Депутат звернувся до очільників області, керівництва правоохоронних органів, та власників маршрутних таксі з проханням владнати ситуацію.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.