Сумська обласна рада прийняла бюджет Сумщини на 2019 рік

Як і анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА сьогодні, 14 грудня 2018 року, відбулася 24 сесія Сумської обласної ради сьомого скликання.

До слова, БіЖ у розділі ВІДЕО транслював засідання сесії в онлайн режимі.

Початок її позначився зорепадом державних нагород і відзнак парламенту України, обласної ради та обласної державної адміністрації, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Депутати привітали з днем народження колегу Олександра Будника, який відзначає особисте свято саме 14 грудня. Вшанували учасники пленарного засідання Сумської обласної ради ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я здолали страшну трагедію, що сталася 26 квітня 1986 року.

Традиційно, 14 грудня, ми схиляємо голови перед тими, хто врятував людство від войовничого атома.

Голова обласної ради Володимир Токар привітав усіх причетних до місцевого самоврядування з професійним святом, яке відзначалося 7 грудня, побажав миру, добра кожному, злагоди в родинах, успіхів і перемог.

Далі було зачитано повідомлення про припинення діяльності в обласному парламенті фракції ВО «Свобода», а народні обранці озвучили свої депутатські запити. Їх було 14 і стосувалися вони важливих проблем життєдіяльності громади регіону.

За обласний бюджет Сумської області на 2019 рік проголосував 51 депутат з 54 присутніх, зазначивши, що його загальний обсяг складає понад 6,6 млрд грн. З них 16,5%, або 1,1 млрд грн – це власні надходження. Більше 5,5 млрд – державна субвенція різного спрямування.

Найбільшу суму коштів передбачено на соціальний захист: допомогу сім’ям з дітьми, субсидії та інші види допомог і, звичайно, на медицину. На неї передбачається виділити більше 800 млн грн.

На розвиток сільської медицини заплановано більше 26 млн грн. На реалізацію 23 обласних програм спрямують понад 200 млн грн.

Як зазначає директор Департаменту фінансів Сумської ОДА Олена Батраченко, головний кошторис Сумщини забезпечуватиме функціонування бюджетних закладів та установ області. Ним передбачена виплата заробітної плати, оплати за енергоносії та комунальних послуг, придбання медикаментів та продуктів харчування для закладів медичного і соціального спрямування.

Одностайно затверджено план роботи обласної ради на 2019 рік.

Депутати проголосували за звіт про виконання обласного бюджету Сумської області за 9 місяців 2018 року, підтримали Регіональну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019-2021 роки, внесли зміни до низки обласних програм, зокрема до Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Сумській області на 2017-2020 роки, до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2018 рік, до Програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року, до Обласної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2020 роки, до Обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки та інших.

Чимало було розглянуто й майнових та кадрових питань.

Звіт про свою діяльність надала постійна комісія обласної ради з питань розвитку сільських територій, соціального захисту населення, переміщених осіб, учасників АТО та членів їх сімей, охорони здоров'я, материнства та дитинства.

Прийнято рішення про присудження Сумської обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії у 2018 році.

Підбито підсумки Обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади Конкурсу за 2018 рік, який проводився в області вперше з метою стимулювання творчої праці журналістів місцевих ЗМІ, які сприяли демократичним змінам в Україні.

Наприкінці пленарного засідання журналісти-переможці отримали дипломи та грошові премії.

Після пленарного засідання 24 сесії голова обласної ради Володимир Токар в розмові з журналістами місцевих ЗМІ зазначив, що ми маємо високі результати, оскільки керівництво ради спільно з депутатами проводить велику, злагоджену, продуктивну роботу.

«Ми в своїй діяльності позбавлені політичної кон’юнктури. Пленарні засідання проводимо конструктивно і швидко, бо цьому передує велика підготовка. Сьогодні нами прийнято головний кошторисний документ на наступний рік. Звісно, хотілося б виділити більше коштів на соціальну сферу, але виходимо з наших можливостей. Я дякую депутатам та виконавчій владі за плідну працю, спрямовану на розвиток Сумщини і підтримку територій», - наголосив Володимир Токар.

Він оцінив роботу обласних парламентарів на «відмінно».

На світлині: виконується Гімн України.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.