Депутатський день: попередньо погоджено бюджет Сумщини на 2019 рік

Як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, 14 грудня 2018 року відбудеться 24 сесія Сумської обласної ради сьомого скликання.

На її розгляд планується внести понад 50 питань.

Та головними з них все ж таки будуть – обласний бюджет та Програма економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки.

І сьогодні, 12 грудня 2018 року, відбулися засідання майже всіх постійних комісій та загальні збори депутатів, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

В основу розрахунків обласного бюджету покладено показники, доходів, видатків та обсяги міжбюджетних трансфертів з державного бюджету, розраховані Міністерством фінансів України на 2019 рік та враховані в проекті Закону України «Про державний бюджет на 2019 рік».

Загальний обсяг обласного бюджету складе попередньо понад 6,6 млрд грн З них 16,5%, або 1,1 млрд грн – це власні надходження. Більше 5,5 млрд – державна субвенція різного спрямування.

Найбільша сума коштів передбачена на соціальний захист: допомогу сім’ям з дітьми, субсидії та інші види допомог.

Ще одна значна цифра – медична субвенція. На неї передбачається більше 800 млн грн. Продовжується програма на розвиток сільської медицини – більше 26 млн грн. тощо.

На реалізацію 23 обласних програм спрямують понад 200 млн грн.

«Бюджет 2019 року підготовлений за усіма пропозиціями розпорядників коштів, постійних комісій обласної ради та громадськості, – розповіла директор Департаменту фінансів Сумської обласної державної адміністрації Олена Батраченко. – Головний кошторис Сумщини забезпечуватиме функціонування бюджетних закладів та установ області. Ним передбачена виплата заробітної плати, оплата за енергоносіїв та комунальних послуг, придбання медикаментів та продуктів харчування для закладів медичного і соціального спрямування».

Також депутати заслухали директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі СУмської ОДА Олександра Сітака.

Він репрезентував Програму економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки.

Погодили обранці новостворені Регіональну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на 2019-2021 роки, Обласну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2019-2020 роки, Обласну цільову програму вирішення пріоритетних проблем з використанням механізму соціального замовлення на 2019 роки, зміни до вже діючих обласних програм.

Чимало на порядку денному також є майнових та кадрових питань, планується прийняти звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України з приводу скасування необґрунтованого підвищення ціни на газ.

Усі питання, які пропонувалися до уваги депутатів, були узгоджені як на постійних комісіях, так і на загальних зборах.

Сьогодні ж проходять засідання погоджувальної ради та президії...


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.