У Конотопі поліція встановлює причини загорання автомобіля Сергія Демехи, депутата Сумської обласної ради

Подія трапилася сьогодні, 27 жовтня 2018 року, в місті Конотоп...

О 10 годині 15 хвилин до чергової частини поліції надійшло повідомлення з лінії «102» про те, що сталося загорання автомобіля 40-річного місцевого жителя, який є депутатом Сумської обласної ради сьомого скликання Сергій Демеха.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група і керівництво ГУНП області на чолі з начальником ГУНП Миколою Лушпієнком.

Також працює криміналістична лабораторія Слідчого управління ГУНП області.

Під час перевірки було встановлено, що автомобіль був припаркований біля будинку, де жив депутат.

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено моторний відсік автомобіля.

Постраждалих не має. Пожежу ліквідовано о 10 годині 33 хвилини.

За фактом умисного пошкодження чужого майна шляхом підпалу слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування поліцейські встановлюють причину загоряння автомобіля та того, хто до цього причетний.

І звертаються з проханням до всіх громадян, хто міг бути свідком підпалу, чи має будь-яку інформацію, що може допомогти слідству з’ясувати мотиви, обставини того, що сталося та особу зловмисника, повідомити про це за телефонами: (050) 307 98 84, (068) 070 21 74, або «102». Анонімність та конфіденційність гарантується, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.

А от щодо цієї події написав Сергій Демеха на своїй сторінці в facebook:

«Розбій, хуліганство, пошкодження майна, умисний підпал... Що далі???

Сьогодні близько 10 години ранку я припаркував свою автівку біля свого під'їзду та попрямував до власної квартири.

Через 20 хвилин до мене забіг сусід та повідомив, що горить моє авто.

Я вибіг під під'їзд та побачив палаючий автомобіль. Розуміючи , що він на дизельному паливі та не вибухне і реально оцінюючи шанси, що самостійно я не загашу полум'я, носячи воду з квартири, оскільки машина стояла у глухому куті, я сів за кермо та виїхав на центральну дорогу.

Встигнувши від'їхати кілька десятків метрів до найближчого магазину поки не заглушився двигун, я почав гасити пожежу та просити допомоги простих людей та автомобілістів.

Паралельно викликав пожежну службу та поліцію.

Неозброєним оком видно, що це був прямий підпал з метою залякування та політичного тиску на мене за активну депутатську діяльність.

Уже не один рік я борюся з однорукими бандитами, які тримають незаконно діючі ігрові автомати у нашому місті. Особливо це стосується того закладу, який розташований прямісінько у моєму під'їзді поверхом нижче.

Зазначу, що всі ці заклади розпочали свою діяльність з приходом до влади колишнього мера Конотопу Артема Семеніхіна.

Брудна політика та великі нелегальні кошти стали причиною та мотивом того, щоб закрити мені рота та прибрати з дороги нелегального збагачення.

На місці злочину під будинком залишились речові докази скоєння підпалу.

Працюють поліціянти.

Зазначу, що це не перший акт вчинення замаху на моє життя.

У червні 2016 року під цим самим під'їздом на мене було вчинено замах групою невідомих осіб, метою яких було знищити мене фізично. Адже били металевими прутами і лише випадок врятував мені життя... . Після чого я 25 днів лежав у лікарні.

У ніч на Різдво 2017 року також під під'їздом мого будинку цю автівку було порубано сокирами.

Всі злочини залишаються без результату розслідування...

P.S. Шкода, що не прслухав друзів та не застрахував автівку».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.