На Сумщині СБУ затримала організатора угруповання, яке планувало напад на голову ОТГ...

Під час спецоперації Служба безпеки України попередила у Сумській області розбійний напад на керівника однієї з об’єднаних територіальних громад регіону і двох підприємців.

За даними досудового слідства, злочин намагалося вчинити організоване угруповання, яке тероризувало громадян регіону. Співробітники СБУ отримали інформацію, що декілька представників кримінальних кіл планують заволодіти грошима трьох жителів Конотопського району. Встановлено, що об’єктами нападу були керівник ОТГ, комерсант та власник місцевої агрофірми.

У межах контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували протиправні дії зловмисників і попередили розбійний напад на комерсанта. Організатора угруповання було затримано із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за місцем проживання під час розподілу грошей, отриманих злочинним шляхом.

У результаті спецоперації співробітники СБУ також попередили напад фігурантів на керівника однієї з місцевих об’єднаних територіальних громад і підприємця з агробізнесу.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронці вилучили вогнепальну зброю, боєприпаси та інші докази незаконної діяльності. Перевіряється інформація про їх можливу причетність до скоєння інших подібних злочинів.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи і обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Спецоперація проводилась спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Сумській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, повідомив сайт https://ssu.gov.ua/novyny


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.