СБУ викрила депутата Сумської обласної ради на вимаганні грошей для передвиборчої кампанії

Як повідомила інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) керівник пресгрупи УСБУ в Сумській області ОЛЕСЯ РАПУТА, Служба безпеки України викрила депутата Сумської обласної ради на вимаганні «спонсорської допомоги» для проведення передвиборчої кампанії.

За даними досудового слідства, депутат, який є членом однієї з постійних комісій облради, вимагав у керівника комунального підприємства 4 тисячі доларів США за начебто раніше надане сприяння у вирішенні службового питання. Ці гроші депутат планував використати для проведення передвиборчої агітації. У разі відмови профінансувати його, зловмисник погрожував керівнику підприємства фізичною розправою.

Співробітники спецслужби затримали депутата відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у середмісті обласного центру під час одержання другого «спонсорського внеску» у розмірі 3 тисячі доларів США.

Розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Тривають слідчі дії.

Викриття зловмисника проводилось спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Сумщини під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.