8 БРДМ-2Л1 з поліпшеними характеристиками передано до українських військ

Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передало Міністерству оборони України партію з 8 одиниць капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з поліпшеними характеристиками БРДМ-2Л1.

Це перша партія техніки, що пройшла капітальний ремонт і поліпшення характеристик на Миколаївському бронетанковому заводі вже в рамках цьогорічного державного оборонного замовлення.

«Навіть в умовах карантину та надзвичайної ситуації в країні ми не зупиняли виробництво. Працювали на перспективу! Тому, щойно новий договір з Міністерством оборони України було підписано, ми майже відразу відвантажили нашим військовим першу партію БРДМ-2 з поліпшеними характеристиками. Бойові завдання не можуть чекати, тому ми працювали й працюємо», – повідомляє директор МБТЗ Юрій Кравченко.

Під час капітального ремонту, спираючись на бойовий досвід українських військових, фахівці підприємства покращили характеристики базової машини БРДМ-2. Зокрема БРДМ-2Л1 містить новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійну систему нічного керування; змінено розташування особового складу та поліпшено ергономіку машини за рахунок бокових люків з посиленим бронюванням, що пришвидшує десантування екіпажу та спрощує експлуатацію техніки, повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром».

«У січні 2019 року на підприємстві змінився директор, у спадок якому дісталася багатомільйонна кредиторська заборгованість за простроченими контрактами. За рік Юрію Кравченку вдалося відновити роботи за контрактами, виконати їх і побудувати довірливі стосунки із замовником. За підсумками 2019 року, підприємство вдвічі збільшило обсяги ремонтів у порівнянні з 2018 роком. Сьогодні простроченої кредиторської заборгованості перед МО у Миколаївського бронетанкового заводу немає. Підприємство знову має змогу брати участь у державних тендерах, повернуло репутацію надійного партнера для Міноборони та вже отримало перші замовлення в рамках цьогорічного ДОЗ», – розповів Ігор Фоменко, заступник генерального директора «Укроборонпрому» з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки.

Фахівці Миколаївського бронетанкового заводу завершували капремонт першої партії БРДМ-2Л1 уже в умовах національного карантину. Як і інші підприємства «Укроборонпрому», вже місяць МБТЗ працює в особливому режимі: керівництво заводу залишило частину працівників віком понад 60 років удома, решта фахівців продовжують роботу з посиленими заходами безпеки та санітарно-гігієнічними заходами.

Броньована розвідувально-дозорна машина БРДМ-2 перебуває на озброєнні Збройних Сил України, має підвищену прохідність та призначена для ведення розвідки й супроводження конвоїв, також слугує для розміщення спеціального озброєння.

Державне підприємство «Миколаївський бронетанковий завод» – одне з основних підприємств «Укроборонпрому», що спеціалізується на виготовленні та модернізації броньованої колісної техніки для Збройних Сил України.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.