Буринщина у вогні…

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках регулярно розповідає про пожежі, які майже постійно трапляються в Буринському районі.

До слова, за інформацією 23 ДПРЧ Управління ДСНС України у Сумській області, опублікованій в Фейсбуці, з початку 2020 року рятувальниками здійснено 35 виїздів на повідомлення про загорання сухої рослинності.

Зрозуміло, що це чимала кількість гектарів знищеної екосистеми у Буринському районі та тисячі гривень матеріальних збитків.

Не так давно вже вкотре горіли очерет та суха рослинність навколо ставу майже в центрі села Успенка.

Перед цим горіла кількогектарна площа поблизу села Чумакове.

І як повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОДІЇ, вчора, 8 квітня 2020 року, о 12 годині 45 хвилин рятувальники отримали повідомлення, що поблизу села Клепали горять залишки сухої рослинності на площі до 1 гектара.

Виникла загроза перекидання полум’я на лісові насадження.

На місце загорання прибуло відділення чергового караулу 23-ї державної пожежно-рятувальної частини.

О 13 годині 55 хвилин пожежу локалізували, о 14 годині 50 хвилин її було ліквідовано.

Управління ДСНС України у Сумській області закликає жителів Сумщини не провокувати пожежі в екосистемах!

У їхньому зверненні мова йде про таке:

«Шановні жителі Сумщини!

Ситуація, яка склалася в області з пожежами, змушує звернутися до кожного з вас. Катастрофічні за своїми наслідками, зараз відбуваються пожежі в природних екосистемах. Вдумайтеся у ці цифри! Лише з початку року виникло 446 масштабних пожеж. Вогонь вже пройшов більше 150 гектарів землі, знищуючи все живе на своєму шляху в полях, луках, лісах та в інших насадженнях. Для приборкання таких пожеж залучалося 1790 рятувальників.

Останні тижні, пожежно-рятувальні підрозділи упродовж всіх днів майже не повертаються до місць дислокації, переїжджаючи з одного тривожного виклику на інший.

Яка ж основна причина цих пожеж? У 99 % - це людський фактор! Люди або свідомо випалюють сухостій, або нехтують правилами пожежної безпеки. Зараз, надзвичайно велике навантаження на підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Це і пожежі в екосистемах, це і участь у заходах щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції. І звичайно, наша повсякденна робота - приборкання пожеж у населених пунктах, рятування людей і майна, реагування на надзвичайні події, ліквідація наслідків дорожніх аварій та багато іншого.

Рятувальники закликають кожного жителя Сумщини бути відповідальними! Наголошуємо, у даний період, суха рослинність спалахує від найменшої іскри і пожежа може поширитись на великі території, знищуючи абсолютно все на своєму шляху.

Давайте віднесемося до цієї глобальної проблеми дуже серйозно. І кожен, на своєму місці, прикладе максимум зусиль, щоб зупинити знищення вогнем квітучої землі нашої Сумщини!»

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.